A felhasználókezelés funkcióról

RoadRecord fiókodat több felhasználóval is használhatod. Ez akkor hasznos, ha online útnyilvántartó programunkat többen használjátok a cégednél, minden autó útnyilvántartását vagy kiküldetési rendelvényét más készíti vagy szeretnéd megosztani a fiókodat a munkatársaiddal, könyvelőddel.

Az új felhasználókezelés funkció segítségével felhasználókat tudsz felvenni, hogy ők is hozzáférjenek RoadRecord fiókodhoz és adatokat rögzítsenek, valamint útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt tudjanak készíteni. A felhasználók inaktiválásával megvonhatod tőlük a hozzáférést a fiókhoz.
Minden felhasználó lát minden adatot és a többi felhasználót is, valamint új felhasználót csak a fiókot létrehozó felhasználóként hívhatsz meg, így Te leszel a rendszer adminisztrátora.

A RoadRecord Online programban a felhasználókezelésre kétféle megoldás közül lehet választani a felmerülő igényeknek megfelelően:

  • A felhasználókezelés funkció segítségével az adminisztrátor létrehoz egy fiókot, amihez hozzáadja a többi felhasználót. Ebben az esetben minden felhasználó látja a fiók összes adatát (autók, partnerek, stb.). A legnagyobb előnye ennek a megoldásnak, hogy egy központi személy összefogja az útnyilvántartást, így többek között ellenőrizhető a felhasználók adminisztrációja, valamint a munkatársak cserélődése is könnyen adminisztrálható.
  • Abban az esetben, ha gondot okoz az, hogy minden felhasználó látja az összes adatot (pl.: GDPR megfelelés miatt), az útnyilvántartó programunkat használó munkatársak regisztrálhatnak külön-külön, saját online fiókot létrehozva. Ebben az esetben minden munkatárs csak a saját adatait (autók, partnerek) fogja látni. Adminisztratív háttérrendszerünk azonban összefogja, és egy előfizetésként fogja kezelni ügyfeleink ilyen fiókjait, ezért a profil oldalon továbbra is ellenőrizheti az összesített előfizetői adatok alakulását.

A fentiek tetszőleges kombinációját lehet alkalmazni, pl.

  • mindenki egy fiókban dolgozik
  • a cég bizonyos munkatársai egy fiókban dolgoznak, a többiek külön-külön
  • mindenki külön fiókban dolgozik

 

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel