NAV állásfoglalás az útnyilvántartó programokról

Az alábbi NAV állásfoglalásból kiderül, hogy az útnyilvántartó programokat nem kell bevizsgáltatni, de csak azon útnyilvántartó programok felelnek meg az előírásoknak, melyek a kötelező tartalmi elemeket szerepeltetik

Tehát a RoadRecord útnyilvántartó program megfelel, erre garanciát is vállalunk!

útnyilvántartó program APEH engedélye útnyilvántartó program APEH engedélye útnyilvántartó program APEH engedélye

Klikk a képekre a nagyításért!

 

1995. évi CXVII. Törvény 5. számú melléklete 7. pontja:

Gépjármű-használati nyilvántartás (útnyilvántartás)
A jövedelemszerző a tevékenységéhez használt gépjármű költségelszámoláshoz útnyilvántartás vezetésére kötelezett. Erre a célra a menetlevél vezetése is megfelel, ha tartalmazza a továbbiakban részletezett adatokat.

Minden gépjármű esetében külön útnyilvántartást kell vezetni. Az útnyilvántartásban fel kell tüntetni a gépjármű típusát, forgalmi rendszámát, továbbá a fogyasztási normát. Az útnyilvántartásban fel kell tüntetni az év első és utolsó napján a kilométeróra állását, továbbá, ha a költségelszámoláshoz ez szükséges, akkor ezt az adatot havonta kell bejegyezni.

Az útnyilvántartásnak tartalmaznia kell:

  • az utazás időpontját,
  • az utazás célját (honnan, hová történt az utazás),
  • a felkeresett üzleti partner(ek) megnevezését,
  • a közforgalmú útvonalon megtett kilométerek számát, és a partnerek közti távolságokat.

Az útnyilvántartás tartalmazhatja az előzőekkel kapcsolatos üzemanyag-vásárlás időpontját és költségeit is.

 

Megjegyzés: a program elkészítésében a legfontosabb szempont az adótörvényeknek megfelelő korrekt elkészítés. Mindent automatizáltunk amit lehet (vagy dolgozunk rajta), de a törvényi előírásoknak megfelelő adatokat az elkészítési folyamatban mindig fel kell vinni, ezt pedig nem pótolhatja egy program.

Oszd meg ismerőseiddel

RoadRecord mobilapp

Már iPhone, Android és Windows Phone okostelefonos alkalmazással is rögzítheted adataidat, majd a többit szinkronizálással egyesítheted és szerkesztheted a számítógépeden!
kipróbálom