NAV-álló kiküldetési rendelvény – magánautó céges használatának elszámolása

Hogyan számolhatod el a saját autó céges használata után járó pénzt?

Kiküldetési rendelvény készítésével a magánszemélyek kifizettethetik munkáltatójukkal a magánautójukkal céges célból autózott utakat, miközben elkerülhetik a cégautóadó megfizetését, ha ezt az elszámolást kiküldetési rendelvényen végzik.

Vállalkozás tulajdonosa/ügyvezetője is alkalmazhatja ezt, ha saját autóját használja cégében.

1.000 km-enként (400 Ft-os üzemanyaggal számolva) nagyságrendileg 50.000 Ft költséget lehet elszámolni. Ügyfélkörünkben végzett felmérés szerint évente és autónként átlagosan 1.200.000 Ft-ot lehet így elszámolni.

Így NAV-álló kiküldetési rendelvényt készítő programunk már 1 hónap alatt megtérül!

Rögzítsd menet közben mobil appal az útjaidat és/vagy vezesd az online programunkkal a számítógépeden – hó végén a hiányzó utakra pedig automata útajánlást kapsz – és ez visszamenőleg is működik!

NAV-álló kiküldetési rendelvényt készítő programunkkal sok időt és pénzt spórolsz meg, mert szoftverünk beépített térképpel rendelkezik, így háztól-házig tömegesen számolja ki az útvonalbeli távolságokat, nem kell távolságszámolgatásokkal az idődet töltened!

Csak be kell jelölni a partnereket – vagy kérj ajánlást -, és már kész is van a NAV-álló, távolságokkal és költségekkel kiszámolt kiküldetési rendelvény!

Milyen legyen a kiküldetési rendelvényt készítő programod?

 • Szép és logikusan felépített kezelőfelület vezessen végig a teendőkön, ne kelljen se a jogszabályokhoz, se a működéshez különösebben értened
 • Mindenhol és minden eszközön elérhető online szoftver legyen
 • Kiálljon bármilyen NAV ellenőrzést
 • Partnereidet importálhasd be a programba excelből
 • Napi állandó útjaidat beállíthasd előre
 • Legyen hozzá kiegészítő Android vagy iPhone adatrögzítő alkalmazás
 • Legyen benne intelligens útajánlás funkció
 • Gyorsan be tudd pótolni az esetleges elmaradásod
 • Legyen benne beépített térkép cég- és telephelykeresővel, ami tömegesen, háztól-házig számolja a partnertávolságokat
 • Legyen benne 70 db logikai ütközést ellenőrző funkció
 • Automatikusan figyeljen az adott időszaknak megfelelő jogszabályok betartására
 • Legyen hozzá állandó fejlesztés és folyamatos szoftverfrissítés
 • Legyen hétvégén is azonnal elérhető szakértő ügyfélszolgálat
 • Pénzvisszafizetési garancia is legyen hozzá

A RoadRecord Online ilyen! :)

A kiküldetési rendelvényről általában

2009-től azon magánszemélyek, akik saját autójukat használják céges célokra – és kiküldetési rendelvény alapján kapnak költségtérítést -, mentesülnek a cégautóadó alól. Akár egyszemélyes Bt.-k és az egyszemélyes Kft.-k vezetői is élhetnek a lehetőséggel.

A kiküldetési rendelvény a kifizető által két példányban kiállított bizonylat, amely tartalmazza az alábbi kötelező adatokat, mely a digitális archiválás szabályairól szóló jogszabály rendelkezéseit is figyelembe véve zárt rendszerben kezelt és tárolt, elektronikus úton előállított bizonylat is lehet. A papír alapon kiállított kiküldetési rendelvény eredeti példányát a kifizető, másolatát a magánszemély a bizonylatmegőrzésre vonatkozó rendelkezések betartásával megőrzi.

Amennyiben a kiküldetési rendelvényt nem őrzi meg a kiküldött, akkor a felmerült cégautóadót a kiküldött magánszemélynek kell megfizetnie.

Kiküldetési rendelvény készíthető több napra is, a gyakorlatban – a céges profiltól függően – napi vagy havi kiküldetést szoktak elrendelni általában.

A kiküldetési rendelvény nem azonos az útnyilvántartással, és nem használható fel a munkába járás elszámolásához!

A munkáltató a belföldi kiküldetésben levő dolgozójának a kiküldetési rendelvényben meghatározott km-távolság szerint az üzemanyag fogyasztási norma, az NAV által közzétett üzemanyagár, valamint a 15 Ft/km általános személygépkocsi normaköltség alapul vételével számított összeget fizetheti adómentesen. Ezen felül adott juttatás (ideértve a napidíjat is) már szja köteles!

2018-tól nemcsak a saját- vagy házastárs autóját lehet erre a célra használni, hanem közeli hozzátartozó gépkocsijának használata esetében is igényelhető a költségtérítés!

A közeli hozzátartozó alatt a Polgári Törvénykönyvben meghatározott személyek értendőek: lehet a házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és a nevelt gyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő és testvér.

A kiküldetési rendelvényen kötelezően szerepeltetni kell

 • a kifizető cég adatait (nevét, címét, adószámát)
 • a kiküldött magánszemély nevét, adóazonosító jelét
 • a gépjármű gyártmányának, típusának megnevezését, forgalmi rendszámát
 • a hivatali, üzleti utazás(ok) célját, időtartamát, útvonalát
 • futásteljesítményt (a megtett távolságokat)
 • az utazás költségtérítését (valamit a kiszámításához szükséges adatokat (üzemanyag-fogy. norma, üzemanyagár stb.)

Oszd meg ismerőseiddel

RoadRecord mobilapp

iPhone és Android alkalmazással is rögzítheted az útjaidat, tankolásokat és a hóvégi km óra állásaidat! Ezeket később szerkesztheted a számítógépeden is.
kipróbálom