NAV üzemanyag norma

NAV üzemanyagárak, üzemanyag norma

A NAV fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban alkalmazható hivatalos üzemanyagárakat a NAV minden hónapban közzéteszi honlapján.

A személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolhatja el. Ezért a hivatalos NAV üzemanyag norma egyrészt a kiküldetési rendelvény (magánautó céges használatának elszámolása), másrészt egyéni vállalkozó útnyilvántartás készítésének egyik alapja, amit az elkészült bizonylatokon is szükséges szerepeltetni.

 

A RoadRecord Online útnyilvántartó program mindig a jogszabálynak megfelelő aktuális üzemanyagárral számol és ez az érték az elkészült kiküldetési rendelvényen, egyéni vállalkozó útnyilvántartásán is megjelenik. Így nem kell minden hónapban külön számolgatnod és fejben tartanod az üzemanyagár frissítés teendőjét!

És ez csak egy a 70 féle tényező közül, amire figyelünk, hogy a RoadRecorddal készült bizonylat biztosan NAV-álló legyen! Mintha egy beépített NAV ellenőr lenne a programban, ami Neked dolgozik és a Te érdekeidet nézi!