Ügyvédi tevékenység útnyilvántartása lízing ÁFA visszaigényléshez

ÁTALÁNYADÓ VAGY ÚTNYILVÁNTARTÁS?

2019-től útnyilvántartás vezetése nélkül céges autód bérleti vagy lízing ÁFÁ-jának 50%-a visszaigényelhető. Ez az úgynevezett átalányadó. Az ügyvédi tevékenység jellegéből adódóan útnyilvántartással viszont a céges használat arányában, az ÁFA 90-100%-át is visszaigényelheted!

NAV-álló útnyilvántartás mobilon

NE BUKD EL AZ ÁFA MÁSIK FELÉT!

Egy átlagos ügyvéd ügyfelünk útnyilvántartással az átalányadóhoz képest autónként 2.500.000 Ft-ot spórol. Ügyvédi tevékenységi körben üzleti útnak számít még egy ebéd is az ügy bármely érintettjével, és hosszan sorolhatnánk. Tehát erről az összegről kár lenne lemondani.

NAV-ÁLLÓ ÚTNYILVÁNTARTÁS GYORSAN

A mobil appal hóközben automatikusan épül az útnyilvántartásod, a megadott céges- és magánút arányod alapján pedig a hiányzó útjaidra automata útajánlás tervezetet kapsz, akár visszamenőleg is. Így készül el havi 7 perc alatt a NAV-álló útnyilvántartásod. Természetesen akár az ügyfél kilétének titoktartásával.

RoadRecord útnyilvántartás NAV ellenőrzéshez

MEGÉRI ÚTNYILVÁNTARTÁST KÉSZÍTENI?

Minél drágább az autód, minél több céges utat mész, annál több ÁFÁ-t tudsz megspórolni útnyilvántartás vezetésével. Ha csak azért választanád az átalányadót, mert könyvelődnek vagy neked kényelmesebb, érdemes lehet kalkulátorunk segítségével utánaszámolnod nem éri-e meg mégis útnyilvántartásra váltanod, ami RoadRecorddal nagyon egyszerű.

 

További információ