Ügyvédi tevékenység útnyilvántartása lízing ÁFA levonáshoz

ÁTALÁNYADÓ VAGY ÚTNYILVÁNTARTÁS?

2019-től útnyilvántartás vezetése nélkül céges autód tartós bérleti vagy lízing ÁFÁ-jának 50%-a visszaigényelhető. Ez az úgynevezett átalányadó. Az ügyvédi tevékenység jellegéből adódóan útnyilvántartással viszont a céges használat arányában, az ÁFA 90-100%-át is visszaigényelheted!

útnyilvántartás lízing áfa
NAV-álló útnyilvántartás mobilon

NE BUKD EL AZ ÁFA MÁSIK FELÉT!

Egy átlagos ügyvéd ügyfelünk útnyilvántartással az átalányadóhoz képest autónként 2.100.000 Ft-ot spórol. Ügyvédi tevékenységi körben üzleti útnak számít még egy ebéd is az ügy bármely érintettjével, és hosszan sorolhatnánk. Tehát erről az összegről kár lenne lemondani.

 

NAV-ÁLLÓ ÚTNYILVÁNTARTÁS GYORSAN

A mobil appal hóközben automatikusan épül az útnyilvántartásod, a megadott céges- és magánút arányod alapján pedig a hiányzó útjaidra automata útajánlás tervezetet kapsz, akár visszamenőleg is. Így készül el havi 7 perc alatt a NAV-álló útnyilvántartásod. Természetesen akár az ügyfél kilétének titoktartásával.

útnyilvántartás applikáció és laptop
RoadRecord útnyilvántartás NAV ellenőrzéshez

MEGÉRI ÚTNYILVÁNTARTÁST KÉSZÍTENI?

Minél drágább az autód, minél több céges utat mész, annál több ÁFÁ-t tudsz megspórolni útnyilvántartás vezetésével. Ha csak azért választanád az átalányadót, mert könyvelődnek vagy neked kényelmesebb, érdemes lehet kalkulátorunk segítségével utánaszámolnod nem éri-e meg mégis útnyilvántartásra váltanod, ami RoadRecorddal nagyon egyszerű.