Felhasználó-autó összerendelés beállítása

Kategória:

Több felhasználó esetén Adminisztrátorként vagy Menedzserként be kell állítanod, hogy az egyes autókkal mely felhasználók dolgozhatnak, vagyis egy adott autó esetén ki lehet jogosult a havi utak kezelésére, az autó-partner összerendelésre vagy a napi állandó utak beállítására.

Autót felvinni, módosítani vagy törölni és autóhoz jogosultságot adni csak az Adminisztrátor és a Menedzser jogkörrel rendelkező felhasználók tudnak (akik a fiókot létrehozták). Az Adminisztrátornak és a Menedzsernek minden autó kezeléséhez van jogosultsága, amit nem is lehet megváltoztatni.

Új felhasználó hozzáadása után alapértelmezetten a felhasználónak egyetlen autó kezeléséhez sem lesz jogosultsága és nem fogja látni őket a rendszerben. A jogosultság beállítása után csak azt vagy azokat az autókat fogja látni, amihez vagy amikhez jogosultsága van.

Új felhasználó meghívása után nem kell megvárnod, hogy jelszó létrehozásával aktiváljon, sőt javasoljuk, hogy rögtön rendeld hozzá a megfelelő autóhoz vagy autókhoz.

A jogosultságot az Autók menüpontban az autók felvitelénél vagy módosításánál tudod beállítani.

Ha még nem vitted fel azt az autót, amihez szeretnéd beállítani a jogosultságot, akkor kattints a Hozzáadás lehetőségre. Autó felviteléhez ide kattintva kaphatsz segítséget.

Ha már korábban felvitted azt az autót, amihez be szeretnéd állítani a jogosultságot, akkor a sor elején lévő négyzetet jelöld ki és kattints a Módosítás lehetőségre, vagy az egér jobb gombjának megnyomására megnyíló menüben kattints a Havi utak kezelésére jogosult felhasználók beállítása menüpontra!

Mindkét esetben ugyanaz az a felugró ablak jelenik meg, csak az elnevezés különbözik (Új autó felvitele vagy Autó módosítása). Válaszd az ablak jobb felső sarkában lévő ikonra!

Ezután a sor elején lévő jelölőnégyzet segítségével válaszd ki, hogy melyik felhasználók lesznek jogosultak az autó kezelésére! Egy autóhoz több felhasználót is hozzárendelhetsz és fordítva, egy felhasználónak több autó kezelésére is lehet jogosultsága.

A beállítás elvégzése után kattints a Mentés és vissza gombra, majd az autó szerkesztési felületen a Mentés gombra.

Tetszett a cikk?



Hasonló bejegyzések