Autó-partner összerendelés

Mire vagy kíváncsi?

Az Autó-partner összerendelés funkcióval van lehetőség a rendszerben lévő partnerek autónkénti kategorizálására.

Ha egy autóval rendelkező felhasználónk vagy, akkor is érdemes lehet a beállításokat elvégezni. Alább ismertetjük, mi is a jelentősége. Több autó esetében pedig így lehet elkülöníteni a felvitt pontokat, melyik Székhely / Telephely, Partner vagy Töltőállomás melyik autóhoz tartozik (természetesen több pont is tartozhat ugyanahhoz az autóhoz).

Először is jobb oldalon felül a mezőbe kattintva válaszd ki, melyik autóra szeretnéd elvégezni a kategorizálást!
Autó-partner összerendelés a RoadRecord Online útnyilvántartóban
Tipp: a keresőmezőbe kattintva el is kezdheted begépelni a rendszámot, de akár az autó típusára, vagy a sofőr nevére keresve is tudod szűkíteni a találatokat. Az X-re kattintva tudod üríteni a mezőt, és új keresést indítani.

Miután kiválasztottad a megfelelő járművet, megjelenik a lista, melyet akár Megnevezés, Kategória, Irányítószám, Cím, Ország vagy Létrehozási dátum szerint is rendezhetsz. Illetve a Találatok szűkítése mezőbe kattintva akár egy adott pontra is rákereshetsz.

Aktív csoport:

Ide tartoznak a Székhely / Telephely, illetve Partner kategóriában lévő magyarországi pontok, alapértelmezésként minden újként rögzített ilyen pont Aktívként jelenik meg. Ezek az adott autónál az útvonalajánlás során akár automatikusan is bekerülhetnek a nyilvántartásba. A külföldi pontok, illetve a Töltőállomások így értelemszerűen nem lehetnek az Aktív csoportban.

Passzív csoport:

Alapértelmezésként ide tartoznak a külföldi partnerek és a Töltőállomások. További pontokat akkor célszerű Passzívként megjelölni, ha nem szeretnénk útvonalajánlásban automatikusan használni. Ilyen lehet tipikusan például a szerviz, autómosó, gumis, stb, gyakorlatilag minden olyan pont, amelyet kizárnánk az automatizmusból. Manuálisan a Fix utaknál, illetve az Utak véglegesítésénél természetesen ezek is kiválaszthatók, így kapcsolhatók hozzájuk látogatások az általunk meghatározott időpontban.

Inaktív csoport:

Alapértelmezésként nem kerül Inaktív csoportba egyetlen pont sem. Ezt több autós felhasználásnál akkor érdemes használni, ha az adott autónál még a manuális kiválasztás lehetőségét sem szeretnénk meghagyni, mert az adott pontot biztosan nem keresi fel soha a kiválasztott jármű. Tehát ha Inaktív csoportba rakunk egy pontot, az adott autónál nem lesz kiválasztható a Fix utaknál, illetve az Utak véglegesítésénél sem, ha Töltőállomást inaktívként jelölünk meg, nem lesz hozzá rögzíthető tankolási adat sem.
Ilyen lehet tipikusan például az olyan magánpont, amely a másik autó sofőrjének nyaralója. Vagy a dél-magyarországi területi képviselőhöz értelemszerűen a miskolci partnerünket célszerű így megjelölni. Illetve ha van céges és magánautó is a rendszerben, a magánautónál a magánpontokat mindenképp így kell megjelölni, hiszen magánautóhoz nem kell magánutakat rögzíteni. Magánautóhoz tankolási adatokat sem kell felvinni, így a Töltőállomások is megjelölhetők Inaktívként.

Az adott ponthoz tartozó kategória módosításához egyszerűen kattints a megfelelő oszlopban az adott sorban a jelölőre, majd, ha nem szeretnél másik módosítást végezni, akkor jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra, ezzel kész is!

A módosításokat mentés nélkül is folytathatod. A Találatok szűkítése mező mellett láthatod, hogy eddig hány tételt módosítottál.

A Módosítva gombra kattintva megjelenik a lista az eddig módosított autókról. A Státusz visszaállítása ikonra kattintva visszavonhatod a módosítást. Ha végeztél, akkor jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra!

RoadRecord autó-partner összerendelés 4

A csoportok feletti jelölőnégyzetbe kattintva egyszerre át tudod állítani az összes találatot a kívántra, így lehet nagyon egyszerűen pl a magánautónál mindegyik Shell kutat Inaktívvá tenni:
RoadRecord autó-partner összerendelés 3

Tipp: amennyiben egy adott autóhoz tartozó csoportosítást átmásolnád egy másik járműre is, jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd az Összerendelés másolása lehetőséget!
RoadRecord autó-partner összerendelés 2
Válaszd ki, melyik autóra szeretnéd átmásolni az összerendelést, majd kattints a Másolás gombra!
RoadRecord autó-partner összerendelés 1

Következő Partner-autó összerendelés

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések