Autó-partner összerendelés

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Az Autó-partner összerendelés funkcióval van lehetőség a rendszerben lévő partnerek autónkénti kategorizálására.

Ha egy autóval rendelkező felhasználónk vagy, akkor is érdemes lehet a beállításokat elvégezni. Alább ismertetjük, mi is a jelentősége. Több autó esetében pedig így lehet elkülöníteni a felvitt pontokat, melyik Székhely / Telephely, Partner vagy Töltőállomás melyik autóhoz tartozik (természetesen több pont is tartozhat ugyanahhoz az autóhoz).

Először is jobb oldalon felül a mezőbe kattintva válaszd ki, melyik autóra szeretnéd elvégezni a kategorizálást!

Tipp: a keresőmezőbe kattintva el is kezdheted begépelni a rendszámot, de akár az autó típusára, vagy a sofőr nevére keresve is tudod szűkíteni a találatokat. Az X-re kattintva tudod üríteni a mezőt, és új keresést indítani.

Miután kiválasztottad a megfelelő járművet, megjelenik a lista, melyet akár Megnevezés, Kategória, Irányítószám, Cím, Ország vagy Létrehozási dátum szerint is rendezhetsz. Illetve a Találatok szűkítése mezőbe kattintva akár egy adott pontra is rákereshetsz.

Aktív csoport:

Ide tartoznak a Székhely / Telephely, illetve Partner kategóriában lévő magyarországi pontok, alapértelmezésként minden újként rögzített ilyen pont Aktívként jelenik meg. Ezek az adott autónál az útvonalajánlás során akár automatikusan is bekerülhetnek a nyilvántartásba. A külföldi pontok, illetve a Töltőállomások így értelemszerűen nem lehetnek az Aktív csoportban.

Passzív csoport:

Alapértelmezésként ide tartoznak a külföldi partnerek és a Töltőállomások. További pontokat akkor célszerű Passzívként megjelölni, ha nem szeretnénk útajánlásban automatikusan használni. Ilyen lehet tipikusan például a szerviz, autómosó, gumis, stb, gyakorlatilag minden olyan pont, amelyet kizárnánk az automatizmusból. Manuálisan az Utak véglegesítésénél természetesen ezek is kiválaszthatók, így kapcsolhatók hozzájuk látogatások az általunk meghatározott időpontban.

Inaktív csoport:

Alapértelmezésként nem kerül Inaktív csoportba egyetlen pont sem. Ezt több autós felhasználásnál akkor érdemes használni, ha az adott autónál még a manuális kiválasztás lehetőségét sem szeretnénk meghagyni, mert az adott pontot biztosan nem keresi fel soha a kiválasztott jármű. Tehát ha Inaktív csoportba rakunk egy pontot, az adott autónál nem lesz kiválasztható az Utak véglegesítésénél sem, ha Töltőállomást inaktívként jelölünk meg, nem lesz hozzá rögzíthető tankolási adat sem.
Ilyen lehet tipikusan például az olyan magánpont, amely a másik autó sofőrjének nyaralója. Vagy a dél-magyarországi területi képviselőhöz értelemszerűen a miskolci partnerünket célszerű így megjelölni. Illetve ha van céges és magánautó is a rendszerben, a magánautónál a magánpontokat mindenképp így kell megjelölni, hiszen magánautóhoz nem kell magánutakat rögzíteni. Magánautóhoz tankolási adatokat sem kell felvinni, így a Töltőállomások is megjelölhetők Inaktívként.

Az adott ponthoz tartozó kategória módosításához egyszerűen kattints a megfelelő oszlopban az adott sorban a jelölőre, majd, ha nem szeretnél másik módosítást végezni, akkor jobb oldalon felül kattints az Összerendelés mentése gombra, ezzel kész is!

A módosításokat mentés nélkül is folytathatod. A Találatok szűkítése mező melletti Módosítva gombra kattintva listázhatod a tételeket.

A Státusz visszaállítása ikonra kattintva visszavonhatod a módosítást. Ha végeztél, akkor jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra!

RoadRecord autó-partner összerendelés 4

A csoportok feletti jelölőnégyzetbe kattintva egyszerre át tudod állítani az összes találatot a kívántra, így lehet nagyon egyszerűen pl a magánautónál mindegyik Shell kutat Inaktívvá tenni:

Tipp: amennyiben egy adott autóhoz tartozó csoportosítást átmásolnád egy másik járműre is, jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd az Összerendelés másolása lehetőséget!

Válaszd ki, melyik autóra szeretnéd átmásolni az összerendelést, majd kattints a Mentés gombra!

Videós segédlet Autó-partner összerendeléshez a RoadRecord útnyilvántartó programban:

 

Hasonló bejegyzések