Rólunk

Judit – pénzügy
Péter – értékesítés
Csilla – útnyilvántartás szakértő
Márta – marketing asszisztens
Eszter – copywriter
Tamás – IT architect
Máté – grafikus
Imre – térképguru
Sándor – frontend fejlesztő
Márk – backend fejlesztő
Gábor – projektmenedzser és iOS fejlesztő
Gábor – frontend guru
Tamás – senior backend fejlesztő
Dániel – Android fejlesztő
József – iOS fejlesztő

Hogyan született a RoadRecord útnyilvántartó program?

Barazsy Ákos vagyok, és 1999-ben mint kezdő informatikai cégvezetőt engem is érintett a sokk, hogy hó végén útnyilvántartást kell készíteni a céges utakról. Aki tényleg NAV-álló útnyilvántartást akar készíteni, az jól tudja, hogy a napi feladatok után ez milyen púp az ember hátán! Autónként is órák mentek el azzal havonta, hogy excel tábla előtt görnyedve elkészítsem azt az útnyilvántartást, kiküldetési rendelvényt, amit már nyugodt szívvel le lehetett adni.

Barazsy Ákos, ügyvezető

A kezdeti próbálkozások

2000 környékén letöltöttem és kipróbáltam az összes fellelhető útnyilvántartó programot, de azok ártól és ígérettől függetlenül mind ugyanazt tudták: bonyolult és átláthatatlan kezelhetőség,  a partnertávolságok számolása egy katasztrófa, szabadnapok, tankolások, km óra állások és egyéb nyalánkságok együttes figyelembevétele nulla. Ja, és senki sem mondta el nekem, hogy milyen jogszabályokat kell betartanom (amúgy ez a mai napig sem változott).

Miután eltöltöttem további értékes napokat a letölthető útnyilvántartó programok tesztelésével, esetenként gépem helyrehozásával a sok törölhetetlen alkalmazás miatt, úgy döntöttem, hogy maradok az excel táblánál, mert az legalább ingyen van, az eredmény kb. ugyanaz.

Az ötlet

2001 körül az egyik ilyen útnyilvántartós szombaton bent volt egyik kollégám is, aki éppen egy térképpel bíbelődött, ekkor jött az ötlet: mi lenne, ha egy digitális térképen (nem volt még akkor Google maps meg ilyesmi) bejelölnénk a partnerek helyét, és tömegesen kiszámoltatnánk minden partnertől minden partnerig az egymáshoz való távolságukat háztól-házig? Innentől kezdve olyan lehetőségek nyílnak meg előttünk, amiről addig álmodni sem mertünk…

A megvalósítás

2003 körül már egész kiforrott kis programmal tudtuk a saját útnyilvántartásainkat elkészíteni, és egyre több Ügyfelünknek mutogattam a megoldásunkat, amire Ők azonnal rákattantak és pár tíz példányt el is adtunk Nekik (akkor még RoadRunner néven)… De mi lenne, ha ezt nagyüzembe is csinálnánk?

Piacra lépés

2005 végén önálló cégként, RoadRecord márkanévvel robbantunk be, és elkezdtük a piac igényeire is szabni útnyilvántartó programunkat.

Fejlesztés ezerrel

2006-ban még nem is sejtettük, hogy mekkora fába vágtuk a fejszénket. Lett értékesítő és ügyfélszolgálatos is a cégben – szerencsére nagyon jó fogadtatása volt a megoldásunknak -, állandóan kitaláltunk hozzá valami új funkciót is, ide és ekkor raktam le a MiniCRM alapjait is a cégfolyamatokhoz. De igazán 2007 végén kezdett beindulni a dolog, amikor új, beépített térképet kezdtünk el licenszelni a programunkba, mely azóta is egyedülálló megoldás! 2008-ban minden képzeletet felülmúló évet zártunk.

Mélypont

2009-ben együttesen sújtott minket a gazdasági világválság és az új cégautó adós törvények, a következő évek válságmenedzsmenttel, optimalizálásokkal, de ugyanakkor további fejlesztésekkel is jártak!

Fellendülés

2012-től ismét nekünk fújt a szél, a nyílt lízinges cégautók utáni Áfa visszaigénylés útnyilvántartással jelentős fellendülést hozott iparágunkban. Közben a gazdaság is kezdett erőre kapni, így mi is újult erővel igazodtunk az új kihívásokhoz.

A következő nagy dobás

2013-ban az iparágban egyedülállóan, kiegészítő iPhone, Android és Windows Phone 8 alkalmazással rukkoltunk elő, így útnyilvántartásodat és kiküldetési rendelvényedet már okostelefonodon is készítheted!

Sőt, már az sem akadály, ha Mac OS X, Linux, vagy táblagépes felhasználó vagy!

Online útnyilvántartás

2016-ban elkezdtük fejleszteni a technológiailag és funkcióiban is újragondolt és újraépített webes “RoadRecord Online” útnyilvántartó programot, amivel nemcsak a hazai piacon, de az USA piacon is nagyot akarunk dobni. 2018-as indulása óta az Online verzió egyre nagyobb teret hódít itthon, mely tapasztalatokkal felvértezve 2020-tól az USA-ban is el szeretnénk indulni.

Egyszerre két mérföldkő az életünkben

2018 júniusában megjelent a RoadRecord Online útnyilvántartónk. Ezzel szinte egy időben kaptuk az értesítést, hogy VEKOP pályázatot is nyertünk a külföldi terjeszkedésünk támogatásaként. RoadRecord menni USA! :)

Küldetésünk

Célunk mindig is az (volt), hogy olyan útnyilvántartó programot adjunk Ügyfeleink kezébe, amivel végre nem nyűg, hanem élmény útnyilvántartást készíteni, így hó végén senki se kerülgesse a kérdést… sőt tulajdonképpen a mobil megoldásunkkal szinte észre se lehessen venni, ahogy hó közben épül útnyilvántartásuk!

Cégünk filozófiája továbbá, hogy “vásárlás előtt mindenki le tudja ígérni a csillagokat is az égről”, de mi vásárlás után még ráerősítünk az ügyfélkapcsolatra, utánkövetésre, a használati élményre. Amúgy erről írtam is egy könyvet, ebből tényleg minden kiderül a gondolkodásunkról, hozzáállásunkról.

Eredmények

2018-ra erőfeszítéseink eredményeképp a saját felmérésünk szerint a magyar piaci részesedésünk bőven 90% felett(!) jár, hiszen 8888 cégnél összesen 17793 autóra a mi útnyilvántartó programunkkal készítik már el útnyilvántartásukat vagy kiküldetési rendelvényüket! Megoldásunkat a szakma, egyes versenytársaknál vagy a NAV-nál dolgozók, és a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete is ajánlja és használja(!), így szerénység nélkül elmondhatjuk, hogy “iparági szabvány” lettünk… :)

Új szolgáltatások

A 2019-es év igen mozgalmasan indult: habár a piac itthon átalakulóban van az új lízing ÁFA törvények miatt, mi töretlenül megyünk előre. Ez annak köszönhető, hogy az Online útnyilvántartónkkal tényleg gyerekjáték elkészíteni az útnyilvántartást, így adott esetben milliókat spórolhatnak meg pillanatok alatt azok, akiknek sok a céges útja. Új szolgáltatások is indultak, mint az “Elkészítjük helyetted az útnyilvántartásod” ill. helyszíni oktatásokat is vállalunk azon cégek számára, akik az útnyilvántartásból / szoftverhasználatból a legtöbbet akarják kihozni. A csak saját árut szállító 3,5t alatti kisteherautók pedig útnyilvántartó appunkkal rögzíthetik menetlevél helyett az útjaikat, számolhatják el költségeiket – ez pedig új piacot nyitott számunkra…

Piacra lépés az USA-ban

2019 év végére az Online útnyilvántartónk készen áll arra, hogy az USA piaci igényeire szabjuk, és 2020-ban MileageWise márkanéven hódító útjára induljon.

Médiamegjelenések

RoadRecord mobilapp iPhone és Android alkalmazással is rögzítheted az útjaidat, tankolásokat és a hóvégi km óra állásaidat! Ezeket később szerkesztheted a
számítógépeden is.
 Bővebben
App
Apple App store
Google Play store