Útnyilvántartás bér- és lízing ÁFA visszaigényléshez

ÁTALÁNYADÓ VAGY ÚTNYILVÁNTARTÁS?

2019-től útnyilvántartás vezetése nélkül céges autód bérleti vagy lízing ÁFÁ-jának 50%-a visszaigényelhető. Ez az úgynevezett átalányadó. Útnyilvántartással viszont a céges használat arányában, az ÁFA 90-100%-át is visszaigényelheted!

útnyilvántartás lízing áfa
NAV-álló útnyilvántartás mobilon

NE BUKD EL AZ ÁFA MÁSIK FELÉT!

Egy átlagos ügyfelünk útnyilvántartással az átalányadóhoz képest autónként 1.700.000 Ft-ot spórol. Erről az összegről még jó gazdasági körülmények között sem érdemes lemondani, de egy gyengén teljesítő időszakban kifejezetten életmentő lehet!

NAV-ÁLLÓ ÚTNYILVÁNTARTÁS GYORSAN

A mobil appal hóközben automatikusan épül az útnyilvántartásod, a megadott céges- és magánút arányod alapján pedig a hiányzó útjaidra automata útajánlás tervezetet kapsz, akár visszamenőleg is. Így készül el havi 7 perc alatt a NAV-álló útnyilvántartás.

útnyilvántartás applikáció és laptop
RoadRecord útnyilvántartás NAV ellenőrzéshez

MEGÉRI ÚTNYILVÁNTARTÁST KÉSZÍTENI?

Minél drágább az autód, minél több céges utat mész, annál több ÁFA-t tudsz megspórolni útnyilvántartás vezetésével. Ha csak azért választanád az átalányadót, mert könyvelődnek vagy neked kényelmesebb, érdemes lehet kalkulátorunk segítségével utánaszámolnod nem éri-e meg mégis útnyilvántartásra váltanod, ami RoadRecorddal nagyon egyszerű.

 

További információ