Széchenyi Lízing GO! + útnyilvántartás = Menetlevél nélkül a 100% lízing és dízel ÁFA-ért

Utoljára frissítve: 2022.05.24.

Kisteherautós berkekben az év egyik slágere, a Széchenyi Lízing GO! lízingkonstrukció kiváló ajánlat a kis- és középvállalkozások számára, hiszen rendkívül kedvező feltételek mellett igényelhető. Ez már önmagában is jó hír, mi azonban még csábítóbbá tesszük Neked. Szeretnéd tudni, hogyan tudod a legtöbbet kihozni a Széchenyi Lízing GO!-ból? Tarts velünk!

széchenyi lízing go

Széchenyi Lízing GO! igénylés

A Széchenyi Lízing GO! maximum 8 éves haszongépjárművekre használható fel, a legtöbb vállalkozó számára pedig azért kecsegtető leginkább, mert a Széchenyi Lízing GO!-hoz biztosított állami támogatás miatt a vállalkozás által fizetendő nettó ügyleti kamat fix 2,5%/év, a lízing teljes futamidejére.

A Széchenyi Lízing GO! kérelmed tervezetét már online is előkészítheted, hogy lerövidítsd az irodai ügyintézést. Jó tudni viszont, hogy az igénylést benyújtani és véglegesíteni minden esetben csak a VOSZ, a területi kereskedelmi- és iparkamarák, valamint a KAVOSZ Zrt. kijelölt irodáiban tudod.

Széchenyi Lízing GO! + útnyilvántartás: a páratlan páros

Útnyilvántartással a 3,5 tonna alatti kisteherautók költségei (pl. üzemanyag- és szervízszámla) menetlevél nélkül is elszámolhatóak, amennyiben a sofőr saját árut szállít, vagy nem szállít árut. Ha Te is ebbe a kategóriába tartozol, akkor a dízel- és lízing ÁFA visszatérítés 100%-ára is jogosult lehetsz, mivel a haszongépjárművek általában 100%-ban céges használatban vannak és ezen a területen nincs lehetőség az 50%-os átalányadó fizetésére.

A RoadRecord útnyilvántartó program segít abban, hogy kézi menetlevél vezetése helyett mobilapplikáción rögzítsd útjaidat automatikusan menet közben, ezen felül pedig a lízing- és dízel ÁFA 100%-át is elszámolhasd. Kisteherautós ügyfeleink autónként átlagosan 1.700.000 Ft-ot spórolnak útnyilvántartással évente, amely összegnek minden cégnél megvan a helye.

Mi az összefüggés az ÁFA elszámolások és a kisteherautó használata között?

Minél drágább a haszongépjárműved, annál több lízing ÁFA-t tudsz elszámolni és minél több céges utat mész, annál több dízel ÁFA-t tudsz leírni és a RoadRecord-dal a menetlevelezéssel töltött időt is teljes automatikusra válthatod.

Ha bizonytalan vagy, mert Te vagy a könyvelőd még nem tud erről a viszonylag új lehetőségről, mutasd meg ezt neki. Ezt azért is mondjuk, mert rengeteg kisteherautós ilyenkor döbben rá arra, hogy milliókat spórolhat útnyilvántartás vezetésével, ami a RoadRecord-nál 100%-ban NAV-álló és havi 7 percedbe kerül.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

NAV-álló útnyilvántartás mobilon

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 777
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere