Kiküldetési rendelvény: saját autód így használd céges utakra!

2024.03.05.

A Bookkeepie csapata (@bookkeepie_hu) elmondja, hogy miért és hogyan éri meg saját autódat céges utakra használni:

 

“A főnököm belement, hogy céges utakra használjam a saját autómat, csak el kell számolni. Ez hogy működik?”

Kiküldetési rendelvény alapján a munkaadó a céges utakhoz kapcsolódó költségeket akár a házipénztárból is kifizetheti. Nem keletkezik adófizetési kötelezettség egyik oldalon sem.

“Mennyit számolhatok el kiküldetési rendelvénnyel?”

Az autó fogyasztási normája, az adott hónapra érvényes NAV üzemanyagár és a 15 Ft/km-es általános személygépkocsi normaköltség alapján lehet ezeket a költségeket kalkulálni az alábbi képlet szerint:

“[(megtett kilométer/100) x a jármű fogyasztása x hivatalos NAV üzemanyagár] + megtett kilométer x általános személygépkocsi normaköltség”

Példa:

Ha hetente egyszer, tehát havonta négyszer kell Budapestről Sopronba autóznod munkaügyben, az 1,6-os benzines autóddal, akkor ez benzinártól függően akár havi 130.000 Ft-os költségtérítést jelenthet.

Ha pedig több és változatos helyekre jársz, akkor a manuális számítások időigényesek és macerásak lehetnek.

Ebben segít a RoadRecord útnyilvántartó program és  mobil app!

Elegendő a felkeresett helyszíneket a mobil appal automatikusan vagy manuálisan rögzítened! A háttérben a program mindent kalkulál, mindent kiszámol helyetted, frissíti az üzemanyagárakat, és hó végén egy gombnyomásra a webes felületről kinyomtathatod a NAV-álló kiküldetési rendelvényed!

Teszteld le 14 napig teljesen ingyen, kötelezettségek nélkül a RoadRecordot! :)

Kipróbálom tízezrek kedvencét!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere