Napi állandó utak funkció a RoadRecord Online-ban!

2018.11.01.

A napi állandó utak funkció azoknak a felhasználóknak hasznos, akik gyakran ugyanazokat az utakat teljesítik. Ez a funkció azt jelenti, hogy a hét bármely napjára beállíthatóak olyan nap eleji és nap végi utak, amiket a program az üres hónapok esetében automatikusan kitölt. Nézzünk egy tipikus esetet, amikor rendkívül jól használható a napi az új funkció:

Ha valaki mondjuk minden kedden és csütörtökön reggel elmegy az irodába, este pedig az irodából megy haza, ezt a két utat felviheti a rendszerbe. Ez a két út ezentúl a még üres hónapokban minden keddre és csütörtökre (amennyiben az adott nap munkanapként van beállítva) automatikusan be lesz rögzítve fix útként.

Fontos megjegyezni, hogy ez az automatikus kitöltés kizárólag az üres hónapoknál lehetséges. Valamint azokra a napokra működik, amik alapértelmezetten (vagy módosítva) munkanapként vannak megjelölve (alapértelmezetten a pirosbetűs ünnepek és a hétvégék nem számítanak munkanapnak, de ez a munka- és szabadnapok fülön módosítható). Éppen ezért a munkafolyamatban a menü struktúrája szerint érdemes haladni. Ez azt jelenti, hogy először kell felrögzíteni a napi állandó utakat az alapadatoknál, ezután beállítani a munka- és szabadnapokat, illetve felvenni a szabadságokat, és csak ezek után menni a fix utakra.

A fix utak menüpontban az utakat kiegészíteni, illetve módosítani lehet az adott napra nézve. Például ha egy adott napon munkahelyről nem egyből ment haza, vagy egy munkamegbeszélésre elhagyta az irodát, ezt az adott napra nézve rögzítheti, vagy a fix útként megjelenő napi állandó utat arra a napra akár ki is törölheti.

Az is előfordulhat, hogy valakinek csak a nap eleji és a nap végi utak állandóak. Napközben pedig minden nap más utakat tesz meg. Ebben az esetben is érdemes használni a napi állandó utak funkciót, és a fix utaknál a szükséges kiegészítéseket felvinni.

A napi állandó utak funkciót autónként egyedileg lehet beállítani. További kritérium, hogy inaktív státuszú partnerhez, illetve benzinkúthoz vezető utat a napi állandó utaknál értelemszerűen nem lehet rögzíteni (kivétel ha nem tankolásként értelmezendő az út).

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere