Így segít a BM JSZP gépjárműadat-lekérdező rendszer az útnyilvántartásban

2020.06.29.

Tudtad, hogy a Jármű Szolgáltatási Platformon (JSZP) keresztül  ingyenesen lekérdezhetők a gépjárművek műszaki adatai?

2019 januárja óta a gépjárműadat-lekérdező rendszert az ügyfélkapun keresztül bárki, a jogcím igazolása és mennyiségi korlátozás nélkül igénybeveheti. Megismerheti többek között az adott autó rögzített kilométeróra-állásait, baleseti előéletét vagy akár az eredetiségvizsgálaton készült fényképeket is. A korábbi és jelenlegi tulajdonosok személyes adatai azonban nem elérhetőek.

gépjárműadat-lekérdező rendszer útnyilvántartás

Amellett, hogy használtautó vásárlás előtt mindenképpen javasolt lekérdezni a kiszemelt jármű adatait, a visszamenőleges útnyilvántartás elkészítésében is nagy segítség lehet a JSZP.

Útnyilvántartás pótlása esetén sokszor az egyik legnagyobb nehézséget az okozza, hogy hiányoznak a korábbi kilométeróra-állások. A “Futásteljesítmény adatok” fülön megtalálod a szervizlátogatáskor vagy műszaki vizsgán rögzített kilométeróra-állásokat. Útnyilvántartásodat mindenképpen ehhez szükséges igazítanod, hiszen ezek a hivatalos adatok mindenki, így akár a NAV ellenőrök számára is elérhetőek.

gépjárműadat-lekérdező rendszer útnyilvántartás RoadRecord

A RoadRecord Online útnyilvántartóban felviheted a JSZP-ből kinyert adatokat, mivel nemcsak a tankolásokhoz, de bármely rögzített úthoz megadhatod az óraállást. A tankolások felvitelénél pedig a program a meglévő adatokhoz igazodva kiszámolja a lehetséges kilométeróra-állást, de tankoláskor azt Te is felviheted!

Nemcsak az óraállások rekonstruálása miatt érdemes a RoadRecord-ot választanod! Excelben, papíron vagy kezdetleges programmal órákat szenvedhetsz az útnyilvántartásod elkészítésével, még akkor is, ha naprakészen vezeted. Ráadásul hiába a beletett idő és energia, nem tudhatod biztosan, hogy egy NAV ellenőrzésen átmenne-e.

A RoadRecord útnyilvántartó programban számos funkció, többek között az intelligens útajánlás segíti, hogy a havi útnyilvántartásod 7 perc alatt elkészüljön. Nyomtatás előtt pedig a beépített NAV ellenőr biztosítja, hogy a bizonylatod valóban NAV-álló legyen!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere