Egyre nehezebb lesz minőségi munkaerőt felvenni

2018.10.12.

 

Magyarországon évente 40-50 ezerrel tovább csökkenhet a dolgozók száma,  azaz ennyivel kevesebb a pályakezdő, mint a nyugdíjba vonuló az index cikke szerint. A munkaerőhiány fokozódik,  nemcsak a munkavállalók mennyiségét, hanem minőségét tekintve is. Na de mit is jelent ez a vállalkozásokra nézve?

Az elmúlt években igencsak megérezték a cégek a munkaerőhiány hatásait. A megüresedett állásokra egyre nehezebb minőségi munkaerőt találni, az egyáltalán szóbajöhető jelentkezőknek pedig hatalmas az elvárása a piszkos anyagiakat illetően.

Nem csoda hát, ha az alkalmazottak egyre szemtelenebbek, hiszen nagyon nehezen pótolhatóak, a vállalkozás kiszolgáltatottsága pedig csak nő.

 

Ki csinálja majd az adminisztrációt, ha Mancika nyugdíjba megy?

 

A munkaerőhiány legnagyobb csapása az, hogy ha nem szervezhetjük ki a feladatokat a munkatársaknak, nekünk kell mindennel foglalkozni. Márpedig így hogyan marad időnk az aktív bevételteremtéssel foglalkozni?

Tényleg szükséges, hogy a fél/háromnegyes/egész napunk a kötelező adminisztratív kötelezettségekkel teljen? Hogyan akadályozzuk meg, hogy egyszer csak ránk dőljön a ház?

Szervezzük ki a szoftvereknek!

 

Ma már nap mint nap használunk olyan programokat, ami nélkül elképzelhetetlennek tartjuk az életet. A haladó szellemű vállalkozások számára teljesen természetes, hogy nem kézzel körmölik a számlákat, hanem számlázó programmal állítják elő, nem egyenként írják meg az emaileket az ügyfeleknek, hanem ügyfélkezelő rendszer küldi ki azokat, és még sorolhatnánk…

Ha humán erőforrás végezné ezeket a tevékenységeket, nemcsak rengeteg időbe telne, hanem ráadásul a hibázás lehetősége is sokkal nagyobb lenne.

Ugyanígy van ez az útnyilvántartással is. Már rég elmúltak azok az idők, amikor rá voltunk kényszerítve, hogy csak a hozzáértő munkatárs legyen képes elkészíteni a havi útnyilvántartást. Csupán annyi kell, hogy a megfelelő útnyilvántartó programot válasszuk!

A RoadRecord Online útnyilvántartó elég intuitív ahhoz hogy a cégben bárki használhassa, ráadásul a feladat oroszlánrészét el is végzi helyettünk. Így pofon egyszerű a lízingáfa visszaigénylése!

 

Ezt még Mancika se tudná!

 

Régebben a programok segítségével csak olyasmit csináltunk, amit manuálisan is megoldottunk volna, „csupán” időt és energiát takaríthattunk meg.

A mai szoftverek azomban ezen rég túlnőttek, olyasmiket tudnak, amiket lehetetlen manuálisan elvégezni. Így van ez a RoadRecord útnyilvántartóval is.

Papíron, vagy akár excel táblában minden hónapban vezetni az útnyilvántartást időrabló, de nem lehetetlen. Ám hónapokra, vagy akár évekre visszamenőlegesen pótolni, úgy hogy NAV-álló is legyen: hát erre egyetlen munkatárs sem képes.

Az útajánlás funkció viszont éppen erre lett kitalálva!

Különböző paraméterek (és akár fix pontok) megadása után – 70 féle logikai ütközést vizsgálva -, készít egy útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény ajánlást. Ezek után a a pontos eredmény érdekében tovább szerkesztheted, és már meg is vagy az elmaradások pótlásával!

Azonban az útajánlás funkció nemcsak az elmaradások pótlására alkalmas. Mivel figyelembe veszi a korábbi ügyféllátogatásokat is,  egyszerűen megtervezheted vele a következő havi optimalizált céges utakat is!

Ha ilyen jól sikerülne minden hasonló adminisztratív feladatot a kulcsalkalmazott helyett szoftvernek kiszervezni,  még akkor sem esnél kétségbe ha megtudnád, hogy Mancika lánya várandós, és a nyugdíjba vonulás időpontja fenyegető közelségbe került… :)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 926
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere