2020-ban nő az útnyilvántartás jelentősége

2020.01.20.

2020-ban az autóárak drasztikus emelkedése és a készpénzes vásárlások további csökkenése miatt az útnyilvántartás vezetésének jelentősége megnő.

Az új környezetvédelmi szabályok miatt az európai autópiacon 2020-ban komoly drágulásra lehet számítani.
Az árak emelkedésének egyik oka, hogy a gyártók a vásárlókra terhelik a megnövekedett fejlesztési költségeiket, valamint azt a büntetést is, amit az előírás szerinti flottaszintű kibocsátás túllépése miatt kell majd fizetniük.
Másrészről az alacsonyabb fogyasztási, és ezzel együtt alacsonyabb károsanyag-kibocsátási előírásoknak való megfelelés miatt a kínálatokból kieshetnek az olcsóbb autók.

RoadRecord útnyilvántartó 2020 emelkedik az autók ára

Ezzel egyidőben a gazdasági tendenciák miatt csökken a fizetőképes kereslet is. A vállalkozásoknak egyre nagyobb kihívást jelent készpénzért autót vásárolni.
Ennek hatására a finanszírozási lehetőségek közül a tartós bérlet és a nyílt lízing konstrukciók arányának emelkedése várható.

Mivel a bérleti- és lízingdíjak emelkedése miatt az ÁFA összege is magasabb lesz, ezért 2020-ban még többet bukik az, aki az átalány-elszámolást választja (50% Áfa levonás) és nem az útnyilvántartás vezetését (90-100% Áfa levonás). Céges autó lízing ÁFA kalkulátor itt

Egy jó útnyilvántartó program pedig az adminisztráció gondját is megoldja. A RoadRecord Online programmal és a hozzá kapcsolódó mobil alkalmazással havonta csupán 7 perc alatt, akár visszamenőlegesen is elkészítheted NAV-álló útnyilvántartásodat!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 926
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere