Km óra állás kalkulátor

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

A km óra állás kalkulátor funkció a visszamenőleges útnyilvántartás készítésénél nyújt neked segítséget. A funkció segítségével egy nagyobb időszakra (például egy teljes évre) kiszámolhatod a kezdő és a záró km óra állásból a hóvégi km óra állásokat. Az adott hónapokban tankolt mennyiségek megadásával a hóvégi km óra állások a tankolások alapján megtehető utak mennyiségével is arányosak lesznek.

A km óra állások kiszámításához az Alapadatok menüben válaszd a km óra állás kalkulátor lehetőséget!

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-1.png

A felület közepén válaszd ki melyik járműre szeretnéd kiszámolni a km óra állásokat.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-2.png

A km óra állás kalkulátor csak olyan időszakra használható, amelyben az adott autóra még nem rögzítettél hóvégi-, tankoláskori-, vagy fix úthoz tartozó km óra állást.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-6.png

A felső sorban add meg kezdő (első) és záró (utolsó)  km óra állás értékét, illetve a két dátumválaszó segítségével az időszak kezdő és záró napját amelyeken a két km óra állás rögzítésre került.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-7.png

Ha a kezdő és záró km óra állás helyes, folytasd az adatok felvitelét a havi összesített tankolási mennyiségek megadásával.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-8.png

Add össze egy adott hónapban tankolt összes mennyiséget (liter), és az értéket vezesd fel az adott hónaphoz. Ezt a lépést ismételd meg az időszak összes hónapjára.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-9.png

Miután az időszak összes tankolását felvitted, kattints az óraállások kiszámítása lehetőségre.  Ekkor a program kiszámítja neked a havi tankolási mennyiségekkel arányosan minden hónap záró km óra állását.

Ez azt jelenti, hogy ha minden hónapban nagyjából azonos mennyiségben tankoltál, akkor a havi km óra állások is egyenlő arányban fognak növekedni az időszak első napjára megadott kezdő km óra állástól az időszak utolsó napján rögzített záró km óra állásig. Azonban ha a hónapok között eltérőek a tankolt mennyiségek, akkor a hónapban megtehető km-ek is ebben az arányban fognak eltérni.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-10.png

Amennyiben elégedett vagy a kiszámolt értékekkel, a mentés gombra kattintva rögzítheted a km óra állásokat. Ezután már a havi utak menüben a hóvégi km óra állások részletezőben is láthatóvá válnak az imént hozzáadott hóvégi km óra állások.

https://www.roadrecord.hu/wp-content/uploads/2022/03/km-kalkulator-11.png

 

Hasonló bejegyzések