Tudtad, hogy céges személyautódat most 0%-os hitellel is megvásárolhatod?

2023.09.15.

Ha a céges személyautó vásárlástól eddig eltántorítottak a két számjegyű lízing kamatok és THM-ek, akkor most érdemes körülnézned a piacon!

A Magyar Lízingszövetség nagyjából 50 százalékos visszaesést prognosztizál az autópiacon a következő időszakra. Az elmúlt hónapokban a megrendelések csökkenése, a visszamondások és az így megnövekedett készletek arra kényszerítették az autókereskedőket, hogy akár 0%-os kamattal, illetve THM-mel csalogassák be a vásárlókat.

Bár a 0%-os hirdetések sok esetben valóban csak a vásárlók becsalogatását szolgálják, azért találni olyan márkát, ahol hosszabb futamidőre, magasabb hitelösszegre is igénybe lehet venni. Ráadásul a nullás lehetőségek mellett megjelentek az egy számjegyű, 7-9%-os kamatkonstrukciók is.

Akit a tavaly óta jellemző két számjegyű kamatok elriasztottak, annak érdemes körbenézni az ajánlatok között. Szakértők szerint a szabályozások, az alkatrészek és a munkaerő drágulása miatt nem várható a listaárak csökkenése, viszont a mostanában megjelent kedvezmények hatására az árak mérséklődése érezhető.

Céges személyautó vásárlás 0% hitel THM útnyilvántartással

Ha nem személyautó, hanem kishaszongépjármű beszerzésen gondolkodsz, akkor jó, ha tudod, hogy lassan két és fél éve érvényben van egy KAVOSZ program, ami most ötszázalékos fix kamatozással elérhető.

“Hogyan spórolhatok még többet a cégautó beszerzésemen?”

Jó, ha tudod, hogy útnyilvántartás vezetésével a lízing ÁFA 90-100%-a is visszaigényelhető, szemben a lízing ÁFA átalányadóval, ami csupán ennek az 50%-át teszi lehetővé.

Ez a különbség azt jelenti, hogy az útnyilvántartást választóknál a teljes futamidő alatt átlagosan 2.100.000 Ft-tal több marad.

TIPP: Számold ki lízing ÁFA kalkulátorunkkal, hogy a Te céged pontosan mennyit tud megtakarítani útnyilvántartással!

„Jól hangzik, de hogyan vezessek gyorsan és hatékonyan útnyilvántartást?”

A RoadRecord Online útnyilvántartó programmal könnyen és gyorsan elvégezheted a szükséges adminisztrációt. A mobil appal hónap közben észrevétlenül épül az útnyilvántartásod, hó végén pedig kinyomtathatod a beépített házi NAV-ellenőrünk szűrőjén is átment, 100%-ban NAV-álló útnyilvántartásodat.

Próbáld ki a RoadRecord útnyilvántartó programot 14 napig ingyen, kötelezettségek nélkül!

KIPRÓBÁLOM A ROADRECORDOT!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere