Most már átlagosan 2.100.000 Ft-ot ér útnyilvántartásra váltani

2023.07.17.

A legtöbb Magyarországon élő ember 2023 nyarára már megszokta az utóbbi másfél évben bekövetkező inflációt és általános drágulást.

A boltok, benzinkutak, webshopok kasszáinál néha még mindig kikerekedik a szemünk 1-1 újabb áremelésnél (sokan 4x-5 is emeltek árat a covid óta), azonban sajnos a hétköznapokban céges szinten nem tudunk jobbat tenni ellene, mint kihasználni az esetleges benne rejlő lehetőségeket.

Szerencsére pont egy ilyen lehetőségre hoztam ma példát.

férfi autó telefon

Drágulások az autópiacon

Az autópiacot sem érte másképp a drágulások hulláma, mint az összes többi ipart a világon. Az utóbbi 1 évben 24%-kal, tehát majdnem negyedével nőttek az új autók árai Magyarországon – ez azt jelenti, hogy egy 2022-ben 20 milliós új autó mára 24,8 millióba kerül.

Meg kell azonban említeni, hogy az új autókat nagy mértékben felszívó cégautópiacon is hatalmas változások történtek, amik szerencsére a lízingesekért, nem ellenük dolgoznak.

Rejtett spórolási lehetőségek recesszió idejére

Az nem titok, hogy útnyilvántartás vezetésével a lízing ÁFA 90-100%-a is visszaigényelhető, szemben a lízing ÁFA átalányadóval, ami csupán ennek az 50%-át teszi lehetővé.

Vannak, akik az 50% és 90% közötti különbséget (csaknem a lízing ÁFA felét) eddig sajnálatos módon Állam bácsinál hagyták szívességből tudtuk nélkül, azonban itt az idő, hogy 2023-ra végre tanuljunk az elmúlt évekből, és fenntartható, felelősségteljes döntéseket hozzunk.

Márpedig a fenti 20 milliós példából kiindulva mára a lízing ÁFA átalányadóhoz képest átlagosan

2.100.000 Ft-tal több marad annál, aki az útnyilvántartást választja.

Ez nemcsak azt jelenti, hogy egyre inkább megéri útnyilvántartásra váltani a cégeknek, hanem azt is, hogy ekkora összeget dob ki az ablakon az a vállalkozás, amely továbbra is a langyos vizet ígérő lízing ÁFA átalányadót választja ahelyett, hogy a kezébe venné a sorsát, és útnyilvántartással milliókat spórolna meg futamidőnként.

Érdekes mellékszál, hogy már a magánautósok is évi 1.900.000 Ft-ot számolhatnak el éves szinten kiküldetési rendelvénnyel, járulékmentesen, akár béren kívüli juttatásként is! :)

TIPP: Számold ki lízing ÁFA kalkulátorunkkal, hogy a Te céged pontosan mennyit tud megtakarítani útnyilvántartással!

“Jól hangzik, de hogyan vezessek gyorsan és hatékonyan útnyilvántartást?”

Pontos, egyszerű, és minél kevesebb beavatkozást igénylő módszert keres szinte minden lízingelt cégautós, aki rájön, hogy a lízing ÁFA átalányadóval csak az idejét és cége pénzét pazarolja.

A legjobban egyértelműen azok járnak, akik az útnyilvántartó módszerek közül a RoadRecord automatikus útnyilvántartó applikációjával  rögzítik útjaikat, ami akár teljesen a háttérben futva is működik anélkül, hogy bármit is megnyomna rajta az autó vezetője.

Összesen 4 különböző útrögzítő funkció közül lehet választani az applikációban, valamint a beállítási lehetőségek által teljes mértékben, tűpontosan személyre szabható felhasználói profil készíthető a szoftverrel.

Ezután tényleg semmi dolgod nincs, mint elintézni a dolgaidat és a nap végén átnézni és jóváhagyni az aznapi útlistádat.

“Hogyan tudom kinyomtatni az útnyilvántartásomat?”

A mobil applikáció által rögzített utak megjelennek a RoadRecord útnyilvántartó programban, aminek az app mellett van egy számítógépes felülete is, a kettő kéz a kézben jár, egymást kiegészítve.

A számítógépes, böngészőből működő felület főként arra való, hogy hó végén ellenőrizhesd, szükség esetén szerkeszthesd, majd kinyomtathasd NAV-álló útnyilvántartásodat az adott hónapra – mindezt havi 7 perc alatt!

TIPP: Ha bármi okból kifolyólag vakfoltok lennének útnyilvántartásodban, a mesterséges intelligencia által feltuningolt Útajánlás funkció ajánlásokat tesz, hogy mentett lokációid és szokásaid alapján hova utazhattál abban az időszakban, amikor hiányoznak az útjaid. A szoftver ajánlatát el is fogadhatod, de újra el is készíttetheted vele az útajánlást egészen addig, amíg az elvárásaidnak leginkább megfelelő eredményt nem kapod.

“Mit jelent az, hogy a RoadRecord 100%-ban NAV-álló útnyilvántartástokat készít?”

Nyomtatás előtt a RoadRecord beépített házi NAV-ellenőr nevű, digitális funkciója minden olyan ellenőrzést elvégez útnyilvántartásodban, amit egy hús-vér ellenőr is megtenne.

Ez 70 különböző logikai ütközést takar, amik közül ha mindegyiket megfelelőnek tekinti a program, ki is nyomtathatod NAV-álló útnyilvántartásodat. Amennyiben hibát talál benne, javaslatot is ad annak kijavítására, pontosan elmagyarázva a teendőket.

Próbáld ki a RoadRecord útnyilvántartó programot 14 napig ingyen, kötelezettségek nélkül!

 

Kipróbálom a RoadRecordot!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere