Válts útnyilvántartásra átalányadóról

2022.06.21.

Az orosz-ukrán háború és a poszt-covid tünetek mellékhatásai világszerte éreztetik a hatásukat, ez alól Magyarország sem kivétel: a 10% feletti infláció korában óriási luxus és egyben felelőtlenség, ha nem reagálsz időben a változásokra.

Cikkünkben olyan megoldásokat adunk a kezedbe, amelyekkel személyautót lízingelve átlagosan 1.700.000 Ft-tal több marad a zsebedben.

1 jó és 1 rossz hír

Innentől sokszorosan igaz, hogy minden forint számít és számítani fog, ugyanis a rossz hír az, hogy 2022 még csak az első év a 7 szűk esztendőből.

Van azonban jó hír is: nyíltak új lehetőségek, hogy mérsékeld ezeket a kieséseket lízingesként.

A dupla cégautóadó kivédése

A dupla cégautóadó bevezetése 2022. második felére sokakat sokkolt, azonban cégvezetőnk, Barazsy Ákos készített egy videót 3 olyan ötlettel, amelyekkel kiküszöbölhető ez a különadó:

Munkába járás elszámolása

A covid előtt teljes mértékben lehetetlennek tűnt a munkába járás elszámolása céges útként, azonban vannak olyan körülmények, amelyekkel ezek az utak is elszámolhatóak üzleti útként lízinges személyautóval.

Akik saját autójukat használják bejárásra, azok számára is van megoldás, ezt pedig egy külön cikkben mutattuk be, mely a kiküldetési rendelvény és a home office összefüggéseiről szól.

Itt az idő váltani!

Minden egyes nap, amit átalányadózással töltesz, hatalmas pénzkiesést okoz a cégednek. Nincs mese, a recesszió minden háztartás ajtaján belépett. Ha megnézed a kiadásaidat, neked sem kell elmagyarázni a különbségeket a mostani és a néhány évvel ezelőtti kánaánhoz képest.

Ha eddig beleragadtál a kényelmes 50%-os lízing ÁFA-levonásba, amit átalányadózással tudtál elérni, akkor még most válts útnyilvántartásra! Ezzel a módszerrel 90-100% lízing ÁFA-t is levonhatsz, tehát akár meg is duplázhatod az átalányadóval elérhető összeget.

A két módszer közötti különbség átlagosan 1.700.000 forint többletet jelent a cégednek!

Így vezess útnyilvántartást

A RoadRecord útnyilvántartó mobilapplikációval 3+1 féleképpen rögzítheted automatikusan céges- és magánútjaidat, akár anélkül, hogy elővennéd a telefonodat a zsebedből. A telefonos alkalmazást egy böngészőből indítható webes felület egészíti ki, ahol havi 7 perc alatt véglegesítheted útnyilvántartásodat a mobilon rögzített utakból.

A beépített házi NAV-ellenőr funkció a legjobb barátod lesz ebben, hiszen 70 féle logikai ütközést vizsgál útnyilvántartásodban, mielőtt kinyomtatnád azt – így biztosítva Téged arról, hogy útnyilvántartásod 100%-ban NAV-álló legyen!

Kipróbálom a Roadrecordot!

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 390
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere