Most válts útnyilvántartásra átalányadóról

2022.06.21.

Az orosz-ukrán háború és a poszt-covid tünetek mellékhatásai világszerte éreztetik a hatásukat, ez alól Magyarország sem kivétel: a stabil 10% feletti infláció korában óriási felelőtlenség, ha nem reagálsz időben a változásokra. Cikkünkben olyan megoldásokat adunk a kezedbe, amelyekkel nagyban enyhítheted a kieséseidet, ha személyautót lízingelsz.

Itt az idő váltani!

Nincs mese, a recesszió minden cég életébe belépett. Ha megnézed a kiadásaidat, neked sem kell elmagyarázni a különbségeket a mostani és a néhány évvel ezelőtti kánaánhoz képest. Minden egyes nap, amit céges személyautó átalányadózásával töltesz, hatalmas pénzkiesést okoz a cégednek.

Beleragadtál a kényelmes 50%-os lízing ÁFA-levonásba, amit átalányadózással tudtál elérni?

Sokan a mai napig azt hiszik, hogy nem lehet váltani átalányadóról útnyilvántartásra, vagy hogy meg kell várniuk vele a lízingfutamidő végét.

Szeretném itt és most tisztázni, hogy nem kell megvárni vele semmit, azonnal is lehet váltani útnyilvántartásra, és nem is szabad várni vele!

 MOST kell útnyilvántartásra váltanod, odafent a döntéshozók sem gondolkodnak sokat, mielőtt bevezetnek különadókat, amiket rátolnak az üzleti szektorra.

Útnyilvántartással viszont 90-100% lízing ÁFA-t is levonhatsz, tehát akár meg is duplázhatod az átalányadóval elérhető összeget.

Ha útnyilvántartásra váltasz átalányadóról, az átlagosan 1.700.000 forint többletet jelent a cégednek, mostantól pedig

Minden forint egyre jobban és jobban fog számítani!

Jó hír, hogy ha már útnyilvántartást használsz, akkor is vannak még lehetőségek, hogy többet spórolj a költségeiden. Ezek a következők:

A dupla cégautóadó kivédése

Sokakat sokkolt a dupla cégautóadó bevezetése 2022. második felére ja, igen…amit véglegesre terveznek behozni az ország első emberei.

Cégvezetőnk, Barazsy Ákos készített egy videót 3 olyan ötlettel, amelyekkel kompenzálható ez a különadó:

Munkába járás elszámolása

A covid előtt teljes mértékben lehetetlennek tűnt a munkába járás elszámolása céges útként, azonban vannak olyan körülmények, amelyekkel ezek az utak is elszámolhatóak üzleti útként lízinges személyautóval.

Akik saját autójukat használják bejárásra, azok számára is van megoldás, ezt pedig egy külön cikkben mutattuk be, mely a kiküldetési rendelvény és a home office összefüggéseiről szól.

Így vezess útnyilvántartást

A RoadRecord útnyilvántartó mobilapplikációval 3+1 féleképpen rögzítheted automatikusan céges- és magánútjaidat, akár anélkül, hogy elővennéd a telefonodat a zsebedből. A telefonos alkalmazást egy böngészőből indítható webes felület egészíti ki, ahol havi 7 perc alatt véglegesítheted útnyilvántartásodat a mobilon rögzített utakból.

A beépített házi NAV-ellenőr funkció a legjobb barátod lesz ebben, hiszen 70 féle logikai ütközést vizsgál útnyilvántartásodban, mielőtt kinyomtatnád azt – így biztosítva Téged arról, hogy útnyilvántartásod 100%-ban NAV-álló legyen!

Kipróbálom a Roadrecordot!

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 777
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere