Amiről a könyvelőd nem szívesen beszél, de Te meg bukod a lízing ÁFA 40-50%-át…

Legutóbb frissítve: 2023.07.18.

Tudtad? A 2019-től bevezetett 50 százalékos lízing és tartós bérlet ÁFA átalányadó mellett továbbra is lehetőség van a céges utak arányában visszaigényelni az ÁFÁ-t. Így útnyilvántartással akár 100% lízing ÁFA is elszámolható.

Ügyfeleink tapasztalata szerint azonban ezt a könyvelők és adótanácsadók többsége szereti elhallgatni, és akár kérdés nélkül, önhatalmúlag az 50% átalányadót számolja el…

Miért?

Mert a könyvelőnek így kevesebb munkája lesz Veled, Neki ez így kényelmesebb! Az esetek egy részében nem éri kár a vállalkozót, mert ténylegesen 50% alatt van a céges utak aránya, de mi van, ha az magasabb?

Ilyenkor bukik a vállalkozó, és az a COVID-os időkben egyre jobban fáj. Ugyanis sokszor akár több millió forintot is veszíthet a cég az átalányadóval!

Ezért a legjobb megoldás, ha minden lehetőségről tájékoztatja a könyvelő/adótanácsadó a cégvezetőt, hogy az felelősséggel a legjobb döntést tudja meghozni.

TIPP: Könyvelő, aki azt nézi, hogyan marad több pénz a zsebedben

Akinek a céges utak aránya átlagosan 50% és 100% közé esik (a többségnek ez 90%), annak gyorsan pörögnek ki így százezrek: akinek pl. a céges autó mellett van magánautója is és utóbbit csak magánútra, előbbit pedig csak céges útra használja… fájó felismerés később ha nem használta ki ezt a lehetőséget!

De a jelenlegi gazdasági helyzetben a vállakozások többségének minden forint, visszaigényelt ÁFA számít. Egy átlagos Ügyfelünk az átalányadóhoz képest autónként 2.100.000 Ft-ot spórol útnyilvántartással. Számold ki nyílt végű vagy operatív lízing ÁFA kalkulátorunkkal, hogy Te mennyit nyernél!

100% lízing ÁFA RoadRecord útnyilvántartó programmal

NAV-álló útnyilvántartás havi 7 perc alatt

Tartasz attól, hogy az útnyilvántartás készítés rengeteg idődet és energiádat emészti fel? Van megoldás!

Egy program, ami helyetted kiszámolja a partnereid közti távolságokat, amivel megadhatod a céges- és magánútjaid arányát, és amivel hamar pótolhatod elmaradásaidat!

A RoadRecord Online útnyilvántartó program használata egyszerű: csak rögzítsd útjaidat mobil appal és/vagy vezesd az online programunkkal a számítógépeden – hó végén a hiányzó utakra pedig automata útajánlást kapsz!

Ráadásul az útajánlás funkció segítségével visszamenőleg is pótolhatod elmaradásaidat havi 7 perc alatt!

A “beépített NAV-ellenőrnek” pedig a könyvelőd fog a legjobban örülni: a program nyomtatás előtt 70 féle logikai ütközést vizsgál, hogy a bizonylatod biztosan NAV-álló legyen!

Sőt, ha a program nem lenne elég, spórolj időt és bízd szakértőinkre NAV-álló útnyilvántartás tervezeted elkészítését, amit minden hónapban átadunk, és akár visszamenőleg is el tudunk készíteni.

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere