Válts útnyilvántartásra és igényelj vissza több lízing ÁFÁ-t!

Legutóbb frissítve: 2023.07.18.

A pandémia időszakában sokaknak megváltoztak a céges autó használati szokásaik, mely jelentős adómegtakarítást eredményezhet – útnyilvántartás vezetésével.

Ha pl. te és / vagy munkatársaid home office-ra vagy hibrid munkavégzésre kényszerültetek, ez azt is jelenti, hogy útnyilvántartásotokban jelentősen megnőtt a céges utak aránya, hiszen a magánútnak számító munkába járás elmaradt vagy jelentősen csökkent.

Így ha neked eddig a 2019-től bevezetett 50 százalékos lízing és tartós bérlet ÁFA átalányadó is megfelelt, most új lehetőség nyílt meg előtted, hiszen céges útjaid arány hirtelen 50% körüliről 80-90-re is felugorhatott. Ez pedig növeli a visszaigényelhető bér- és lízing ÁFA mértékét, nem is akármennyivel! Egy átlagos Ügyfelünk az átalányadóhoz képest autónként 2.100.000 Ft-ot spórol útnyilvántartással, ami a mostani COVID-os időkben különösen tud hiányozni egy vállalkozói kasszából.

Válts rugalmasan útnyilvántartás vezetésre!

Szerencsére az 50 %-os lízing és tartós bérlet ÁFA átalányadózásról bármikor válthatsz útnyilvántartásra, nem szükséges megvárnod a már futó lízingidőszakod végét! Ehhez csak arra lesz szükséged, hogy beszerezd a megfelelő útnyilvántartó programot, amellyel gyerekjáték lesz útjaid pontos útnyilvántartása.

Ha tartasz attól, hogy az útnyilvántartás készítése rengeteg idődet és energiádat emészti fel, van egy megoldásunk!

Évi 2.100.000 Ft havi 7 perc alatt

A RoadRecord online útnyilvántartó program kiszámolja helyetted  a partnereid közti távolságokat, megadhatod benne a céges- és magánútjaid arányát, így hamar pótolhatod elmaradásaidat is! Így havonta csupán 7 perc alatt elkészítheted a NAV-álló útnyilvántartásod.

A programhoz tartozó mobil alkalmazással akár automatikusan rögzítheted, hogy merre jártál. Az egyedülálló útajánlás funkció segítségével pedig könnyen pótolhatóak a hiányzó utak is.

“beépített NAV-ellenőrnek” pedig a könyvelőd fog a legjobban örülni: a program nyomtatás előtt 70 féle logikai ütközést vizsgál és javít, hogy a bizonylatod biztosan NAV-álló legyen!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere