Akár 2,5 millió Ft állami támogatás elektromos autók beszerzésére

Utoljára frissítve: 2022.05.24.

Frissítés 2021.07.05: Bár a pályázat rövid időre visszavonásra került, a mai nappal véglegesnek tekinthető a lehetőség a támogatásra való jelentkezésre gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók számára is.

Frissítés 2021. 05. 17: Kihirdették a 2021. évi elektromos autó pályázatot, ami alapján az idei támogatásra magánszemélyek, civil szervezetek, egyesületek, felsőoktatási intézmények illetve taxi szolgáltatást végző cégek jelentkezhetnek!

Ha elektromos autó vásárlásán töröd a fejed és igénybe vennéd a támogatást, akkor résen kell lenned!

Az állam – kisebb-nagyobb megszakításokkal – 2016 óta támogatja Magyarországon a tisztán elektromos új autók beszerzését. A pályázatok népszerűségét mutatja, hogy 2020-ben az 5 milliárd forintos keret egy nap alatt elfogyott.

A támogatást elektromos személygépkocsik és/vagy elektromos robogók megvásárlására valamint zárt, vagy nyílt végű pénzügyi lízing és operatív lízing keretében történő beszerzésére lehet igénybe venni. Az autóra vonatkozó két legfontosabb kritérium, hogy hibrid nem, kizárólag tisztán elektromos, illetve csak új gépkocsi lehet.

Elektromos autó pályázat 2021

A megújult feltételek szerint támogatás sávosan elérhető. Elektromos autókra vonatkozóan (nem taxisok esetében) 11 millió forintos vételárig maximum 50%, de legfeljebb 2,5 millió forint, 11 és 15 millió forint között maximum 500 ezer forint támogatás pályázható. Elektromos motorokat (robogók) érintően egy ársávban: 100 000 és 1 000 000 forint között jár az 55% támogatás.

Jó hír, hogy az új feltételek miatt élénkül az árverseny, egyre több modell ára csökken, a vásárlók így széles kínálatból választhatnak, a korábbiaknál alacsonyabb árakon.

Figyelembe véve a pályázat rendkívüli népszerűségét és azt, hogy a befogadási kritériumoknak meg nem felelő pályázatok érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerülnek, mindenképpen érdemes szakértő segítséget igénybe venni a pályázat összeállításához és benyújtásához. Mi a Semper Prodest Kft.-t ajánljuk, akik exkluzív kedvezménnyel, kizárólag sikerdíjért(!) vállalják az elektromos autó beszerzési támogatás ügyintézését. Elérhetőségek: +3670/315-72-50+3620/932-69-79, vagy visszahívást kérhetsz ide kattintva (nem fizetett reklám).

A beszerzéshez igénybe vehető támogatáson túl (ami lehet nyílt lízinges konstrukció is), vállalkozóként a gépkocsi céges használatának elszámolásával is sokat nyerhetsz, legyen szó akár nyílt lízinges cégautóról vagy magántulajdonú autóról.

  • A lízingdíj ÁFA-ja útnyilvántartással akár 100%-ban visszaigényelhető, amivel egy átlagos autó esetén az átalány-elszámoláshoz képest további 2.100.000 Ft-ot lehet spórolni.
  • Vállalkozóként magánautód céges használatának költségét kiküldetési rendelvénnyel számolhatod el, ennyivel csökkentve a házipénztáradat. Ha pedig a munkavállalóid használják magánautójukat üzleti célra, akkor nekik adómentes béren kívüli kifizetésként térítheted meg céges útjaik költségét.

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 177
Olvasók száma
2023első számúüzleti influenszere