Autómozgás figyelése funkció használata

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Az Autós Bluetooth és a telefon figyelése automatikus rögzítések mellett választhatod az Autó mozgásának figyelése rögzítési módot!

Az “Autó mozgásának figyelése” funkció külső eszköz csatlakoztatása nélkül (Bluetooth vagy töltő nélkül), utazás után az autóból való kiszállást követően a sétálás felismerésével rögzíti automatikusan a megérkezéseket. Fontos, hogy csak kiszállás esetén rögzít, így piros lámpánál nincs felesleges rögzítés.

A funkció használatához azonban elengedhetetlen, hogy telefonodon be legyen kapcsolva a GPS helymeghatározás és a mobil adatforgalom. A képhez hasonló elhelyezkedéssel és ikonokkal találod meg saját telefonodon is ezeket a beállításokat, a felülről legördíthető menüben vagy telefonod Beállítások menüjében:

A funkciót a RoadRecord mobil appban találod meg az Útrögzítési módok menüben.
Koppints az Autó mozgásának figyelése dobozra, ahol az általános leírást, a funkció előnyeit és a hátrányait találod.
Olvasd el,  hogy eldönthesd, ez az útrögzítési mód-e a megfelelő számodra!

 

Ha úgy döntöttél ez a rögzítési mód a legmegfelelőbb számodra, a START gombra koppintva véglegesítsd ezt a rögzítési módot.

A szükséges engedélyek beállítása elengedhetetlen a megfelelő működéshez.

iPhone használata esetében:

– első körben a mozgási tevékenységhez történő hozzáférést kell engedélyezni, hogy fel tudjuk ismerni a töltés utáni utazási tevékenységet, így elkerülendő, hogy otthoni töltéskor is működjön az automatizmus.

– A stabil működéshez elengedhetetlen, hogy állítsd ‘Mindig’-re a helyzethez való hozzáférést, javasoljuk a ‘Pontos helyzet’ opció bekapcsolását is.

Androidos eszközön a következő a folyamat:

– Az akkuhasználat optimalizálásának leállítását engedélyezd:

– A stabil működéshez állítsd ‘Mindig engedélyezett’-re a helyzethez való hozzáférést:

– A mozgási adatok engedélye is szükséges:

Ezt követően el is indul mozgásfigyelés, érkezéskor (amikor kiszállsz az autóból és elkezdesz sétálni) automatikusan rögzítjük a partnerlátogatást.

Az Útrögzítések beállításai alatt konfigurálható, a hét mely napjain, milyen idősávban működjön az automata rögzítés:

Szintén meg tudjuk adni, hogy milyen hatókörön belül keressen már korábban rögzített partnert (ha pl csak messzebb tudsz parkolni, stb).
Tehát ha itt 250 méter van kiválasztva, légvonalban nézve ha talál rögzített partnert, ahhoz fogja elmenteni a látogatást.
Amennyiben nem találunk partnert az itt megadott a hatótávolságon belül, az app ismeretlen új partnerként automatikusan rögzíti a helyet, a partner neveként a partner címét megadva (város, utca, házszám). Az anonim partner az alapértelmezett utazási céllal kerül mentésre, amit a Beállítások/Profil oldalon tudsz módosítani.

A továbbiakban az automatizmus ugyanúgy működik, mint a Bluetooth eszköz figyelése esetében, Android leírása itt, iPhone leírása itt.

 

Videó az automata útrögzítési módokról a RoadRecord mobilalkalmazásban:

 

Hasonló bejegyzések