Mobil app töltésfigyelő funkció használata

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Töltésfigyelő funkciónk bekapcsolásával partnerlátogatásaid teljesen automatikusan is rögzülhetnek majd, nincs szükség egy gombnyomásra sem!

 

Ezt a funkciót neked találtuk ki, ha rendszeresen az autódban töltöd a telefonodat, vagy nincsen autós Bluetooth eszközöd. A töltésfigyeléskor a telefonod autóban való töltését figyeljük: a partner rögzítése akkor történik, amikor megérkezéskor leveszed a mobilodat a töltőről.

A funkció használatához azonban elengedhetetlen, hogy telefonodon be legyen kapcsolva a GPS helymeghatározás és a mobil adatforgalom. A képhez hasonló elhelyezkedéssel és ikonokkal találod meg saját telefonodon is ezeket a beállításokat, a felülről legördíthető menüben vagy telefonod Beállítások menüjében:

A GPS helymeghatározást és mobil adatforgalmadat is csak a partneredhez való megérkezéskor használjuk a rögzítéshez, így mobilod akkumulátora és adatkerete is a lehető legminimálisabb mértékben merül.

A funkciót a RoadRecord mobil appban találod meg az Útrögzítési módok menüben.

Kattints a Töltés figyelése dobozra, ahol az általános leírást, a funkció előnyeit és a hátrányait találod.

Olvasd el,  hogy eldönthesd, ez az útrögzítési mód-e a megfelelő számodra!

Ha úgy döntöttél ez a rögzítési mód a legmegfelelőbb számodra, a jobb felső sarokban a pipára kattintva válaszd ki ezt a rögzítési módot.

Amikor a telefonodat csatlakoztatod az autós töltődre, értesítést kapsz az alkalmazástól.

Ezután, ha megérkezel a partneradatbázisodban már szereplő partneredhez és kihúzod a töltődet, az app automatikusan rögzíti a látogatást.

Ha a legközelebbi partnered a megérkezés helyétől számított 1000 m-en belül van, partnerlátogatásod ahhoz a partnerhez rögzül.

Amennyiben nem találunk partnert ezen a hatótávolságon belül az app ismeretlen partnerként automatikusan rögzíti a helyet, a partner neveként a partner címét megadva (város, utca, házszám). Az anonim partner az alapértelmezett utazási céllal kerül mentésre, amit a Beállítások/Profil oldalon tudsz módosítani.

Ha a megérkezési helyedhez a legközelebbi partner Töltőállomás kategóriájú, erre felhívjuk figyelmed. És az appban rögtön a tankolás adatainak rögzítésére szolgáló felületre navigálunk, hogy felvihesd az üzemanyagtöltés adatait.

Amennyiben nem üzemanyagtöltés céljából érintetted a töltőállomást, kapcsold át a legfelső sorban található kapcsolót, és az utazás céljának kiválasztása után mentsd el a partnerlátogatást.

A partnerlátogatás rögzítésének megkezdésekor értesítést küldünk neked. Az értesítést lenyitva 20 másodpercig lehetőséged van a rögzítés megszakítására a Megszakítás gombra kattintva.

Sikeresen elmentett partnerlátogatásodról automatikus értesítést küldünk neked.

Partnerlátogatásod a Fix utak menüpontban a szokásos módon rögzül.

Az út módosításánál a partnerlátogatást akár tankolássá is átminősítheted: kattints az útra amit módosítani szeretnél, majd válaszd a Tankolássá módosítom lehetőséget, majd a tankolás adatainak megadása után mentsd el a tankolást.

Ha a funkciót állandóan szeretnéd használni, javasoljuk a korábban beállított Napi állandó utak törlését a RoadRecord számítógépes online felületén, a duplikáció elkerülése végett.

Videó az automata útrögzítési módokról a RoadRecord mobilalkalmazásban:

Előző iOS Online mobil app Bluetooth funkció használata
Következő Autó mozgásának figyelése funkció használata

Hasonló bejegyzések