Telefontöltés figyelése funkció használata

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Töltésfigyelő funkciónk bekapcsolásával partnerlátogatásaid teljesen automatikusan is rögzülhetnek majd, nincs szükség egy gombnyomásra sem!

 

Ezt a funkciót neked találtuk ki, ha rendszeresen az autódban töltöd a telefonodat, vagy nincsen autós Bluetooth eszközöd. A töltésfigyeléskor a telefonod autóban való töltését figyeljük: a partner rögzítése akkor történik, amikor megérkezéskor leveszed a mobilodat a töltőről.

A funkció használatához azonban elengedhetetlen, hogy telefonodon be legyen kapcsolva a GPS helymeghatározás és a mobil adatforgalom. A képhez hasonló elhelyezkedéssel és ikonokkal találod meg saját telefonodon is ezeket a beállításokat, a felülről legördíthető menüben vagy telefonod Beállítások menüjében:

A GPS helymeghatározást és mobil adatforgalmadat is csak a partneredhez való megérkezéskor használjuk a rögzítéshez.

A funkciót a RoadRecord mobil appban találod meg az Útrögzítési módok menüben.

Kattints a Töltés figyelése dobozra, ahol az általános leírást, a funkció előnyeit és a hátrányait találod.

Olvasd el,  hogy eldönthesd, ez az útrögzítési mód-e a megfelelő számodra!

Ha úgy döntöttél, ez a rögzítési mód a legmegfelelőbb számodra, a START gombra koppintva indítsd el a figyelést!

A szükséges engedélyek beállítása elengedhetetlen a megfelelő működéshez.

iPhone használata esetében:

– első körben a mozgási tevékenységhez történő hozzáférést kell engedélyezni, hogy fel tudjuk ismerni a töltés utáni utazási tevékenységet, így elkerülendő, hogy otthoni töltéskor is működjön az automatizmus.

– A stabil működéshez elengedhetetlen, hogy állítsd ‘Mindig’-re a helyzethez való hozzáférést, javasoljuk a ‘Pontos helyzet’ opció bekapcsolását is.

Androidos eszközön a következő a folyamat:

– Az akkuhasználat optimalizálásának leállítását engedélyezd:

– A stabil működéshez állítsd ‘Mindig engedélyezett’-re a helyzethez való hozzáférést:

– A mozgási adatok engedélye is szükséges:

Ezt követően el is indul töltésfigyelés, érkezéskor (amikor kiszállsz az autóból és leveszed a töltőről a telefonodat) automatikusan rögzítjük a partnerlátogatást.

Az Útrögzítések beállításai alatt konfigurálható, a hét mely napjain, milyen idősávban működjön az automata rögzítés:

Szintén meg tudjuk adni, hogy milyen hatókörön belül keressen már korábban rögzített partnert (ha pl csak messzebb tudsz parkolni, stb).
Tehát ha itt 250 méter van kiválasztva, légvonalban nézve ha talál rögzített partnert, ahhoz fogja elmenteni a látogatást.
Amennyiben nem találunk partnert az itt megadott a hatótávolságon belül, az app ismeretlen új partnerként automatikusan rögzíti a helyet, a partner neveként a partner címét megadva (város, utca, házszám). Az anonim partner az alapértelmezett utazási céllal kerül mentésre, amit a Beállítások/Profil oldalon tudsz módosítani.

Amikor a telefonodat csatlakoztatod az autós töltődre, értesítést kapsz az alkalmazástól, hogy aktív a figyelés.
A továbbiakban az automatizmus ugyanúgy működik, mint a Bluetooth eszköz figyelése esetében, Android leírása itt, iPhone leírása itt.

 

Videó az automata útrögzítési módokról a RoadRecord mobilalkalmazásban:

 

Hasonló bejegyzések