Új Android Online mobil app Bluetooth funkció használata

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Új Bluetooth eszközfigyelő funkciónk bekapcsolásával partnerlátogatásaid teljesen automatikusan is rögzülhetnek majd, nincs szükség egy gombnyomásra sem!

 

A funkció használatához azonban elengedhetetlen, hogy telefonodon be legyen kapcsolva a GPS helymeghatározás, a mobil adatforgalom és a Bluetooth. A képhez hasonló elhelyezkedéssel és ikonokkal találod meg saját telefonodon is ezeket a beállításokat, a felülről legördíthető menüben vagy telefonod Beállítások menüjében:

A GPS helymeghatározást és mobil adatforgalmadat is csak a partneredhez való megérkezéskor használjuk a rögzítéshez, így mobilod akkumulátora és adatkerete is a lehető legminimálisabb mértékben merül.

A funkciót a RoadRecord Online Android mobil appban találod meg az Útrögzítési módok menüben.

Kattints a Bluetooth dobozra, ahol az általános leírást, a funkció előnyeit és a hátrányait találod.

Olvasd el,  hogy eldönthesd, ez az útrögzítési mód-e a megfelelő számodra!

Ha úgy döntöttél ez a rögzítési mód a legmegfelelőbb számodra, a jobb felső sarokban a pipára kattintva kiválaszthatod melyik Bluetooth eszközödet figyelje telefonod.

Amennyiben autód rendelkezik beépített Bluetooth-val, autód Bluetooth-ának nevére rákattintva válaszd azt ki a csatlakozáshoz.

Amennyiben autód nem rendelkezik beépített Bluetooth-val, válaszd ki azon Bluetooth eszközödet, amelyet csak az autóban használsz és ahhoz is csatlakozik, az áramot onnan kapja. Ilyen például a Bluetooth kihangosító, amit szivargyújtóra csatlakoztatsz vagy autód USB kimenetére.

Mit tegyek, ha a telefonom nem ismer fel egy Bluetooth eszközt sem, vagy új Bluetooth eszközt szeretnék hozzáadni a telefonomhoz?

 

Az Útrögzítési módok menüben kattints az Autó Bluetooth dobozra, majd a pipára. A Bluetooth eszköz kezelése menübe érve nyomj rá a jobb alsó sarokban található piros plusz gombra.

Ekkor megjelenik egy tájékoztató arról, hogyan tudsz telefonodon a Beállítások menüben Új Bluetooth eszközt csatlakoztatni telefonodhoz. Az Ok gombra kattintva az alkalmazás automatikus átnavigál telefonod Bluetooth eszközkezelő felületére.

A Rendelkezésre álló eszközök listából válaszd ki a párosítani kívánt eszközt, esetünkben ez a HHH-666 eszköz lesz.

Ezután lépj vissza a RoadRecord Online mobil app Bluetooth eszköz kezelése menübe és válaszd ki az újonnan párosított eszközt használatra.

Ezután, ha megérkezel a partneradatbázisodban már szereplő partneredhez és leveszed a gyújtást az autóról, partnerlátogatási adataidat automatikusan elmentődnek.

Ha a legközelebbi partnered a megérkezés helyétől számított 1000 m-en belül van, partnerlátogatásod ahhoz a partnerhez rögzül.

Amennyiben nem találunk partnert ezen a hatótávolságon belül az app ismeretlen partnerként automatikusan rögzíti a helyet, a partner neveként a partner címét megadva (város, utca, házszám). Az anonim partner az alapértelmezett utazási céllal kerül mentésre, amit a Beállítások/Profil oldalon tudsz módosítani.

Ha a megérkezési helyedhez a legközelebbi partner Töltőállomás kategóriájú, erre felhívjuk figyelmed és az appban rögtön a tankolás adatainak rögzítésére szolgáló felületre navigálunk, hogy felvihesd az üzemanyagtöltés adatait.

Amennyiben nem üzemanyagtöltés céljából érintetted a töltőállomást, kapcsold át a legfelső sorban található kapcsolót, és az utazás céljának kiválasztása után mentsd el a partnerlátogatást.

A partnerlátogatás rögzítésének megkezdésekor értesítést küldünk neked. Az értesítést lenyitva 20 másodpercig lehetőséged van a rögzítés megszakítására a Megszakítás gombra kattintva.

Sikeresen elmentett partnerlátogatásodról automatikus értesítést küldünk neked.

Partnerlátogatásod a Fix utak menüpontban a szokásos módon rögzül.

Az út módosításánál a partnerlátogatást akár tankolássá is átminősítheted: kattints az útra amit módosítani szeretnél, majd válaszd a Tankolássá módosítom lehetőséget, majd a tankolás adatainak megadása után mentsd el a tankolást.

Ha ezt az automata rögzítési funkciót állandóan szeretnéd használni, javasoljuk a korábban beállított Napi állandó utak törlését a RoadRecord számítógépes online felületén, a duplikáció elkerülése végett.

Videó az automata útrögzítési módokról a RoadRecord mobilalkalmazásban:

Előző Mobil app letöltés és bejelentkezés
Következő iOS Online mobil app Bluetooth funkció használata

Hasonló bejegyzések