Bluetooth figyelése funkció használata (Android)

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Bluetooth eszközfigyelő funkciónk bekapcsolásával partnerlátogatásaid teljesen automatikusan is rögzülhetnek majd, nincs szükség egy gombnyomásra sem!

 

A funkció használatához azonban elengedhetetlen, hogy telefonodon be legyen kapcsolva a GPS helymeghatározás, a mobil adatforgalom és a Bluetooth. A képhez hasonló elhelyezkedéssel és ikonokkal találod meg saját telefonodon is ezeket a beállításokat, a felülről legördíthető menüben vagy telefonod Beállítások menüjében:

A GPS helymeghatározást és mobil adatforgalmadat is csak a partneredhez való megérkezéskor használjuk a rögzítéshez, így mobilod akkumulátora és adatkerete is a lehető legminimálisabb mértékben merül.

A funkciót a RoadRecord mobil appban találod meg az Útrögzítési módok menüben.

Koppints a Bluetooth figyelése dobozra, ahol az általános leírást, a funkció előnyeit és a hátrányait találod.

Olvasd el, hogy eldönthesd, ez az útrögzítési mód-e a megfelelő!

Ha úgy döntöttél, ez a rögzítési mód a legmegfelelőbb számodra, a START gombra koppintva kiválaszthatod melyik Bluetooth eszközödet figyelje a telefonod.

Az engedélyek közül az alábbiak megadása szükséges a megfelelő működéshez, figyelj oda, hogy ezek megfelelőek legyenek!

– Az akkuhasználat optimalizálásának leállítását engedélyezd:

– A stabil működéshez állítsd ‘Mindig engedélyezett’-re a helyzethez való hozzáférést:

– A mozgási adatok engedélye is szükséges:

Javasoljuk, hogy mindig az autóban végezd el a párosítást az aktív Bluetooth eszköz jelenlétében! A nevére rákattintva válaszd az autót a csatlakozáshoz.
Amennyiben autód nem rendelkezik beépített Bluetooth-tal, válaszd ki azon Bluetooth eszközödet, amelyet csak az autóban használsz és ahhoz is csatlakozik, az áramot onnan kapja. Ilyen például a Bluetooth kihangosító, amit szivargyújtóra csatlakoztatsz vagy autód USB kimenetére.

Ezt követően el is indul az eszköz figyelés, érkezéskor (amikor kiszállsz az autóból és megszakad a Bluetooth kapcsolat) automatikusan rögzítjük a partnerlátogatást.

Az Útrögzítések beállításai alatt konfigurálható, a hét mely napjain, milyen idősávban működjön az automata rögzítés:

Szintén meg tudjuk adni, hogy milyen hatókörön belül keressen már korábban rögzített partnert (ha pl csak messzebb tudsz parkolni, stb).
Tehát ha itt 250 méter van kiválasztva, légvonalban nézve ha talál rögzített partnert, ahhoz fogja elmenteni a látogatást.
Amennyiben nem találunk partnert az itt megadott a hatótávolságon belül, az app ismeretlen új partnerként automatikusan rögzíti a helyet, a partner neveként a partner címét megadva (város, utca, házszám). Az anonim partner az alapértelmezett utazási céllal kerül mentésre, amit a Beállítások/Profil oldalon tudsz módosítani.

A partnerlátogatás rögzítésének megkezdésekor értesítést küldünk neked. Az értesítést lenyitva 20 másodpercig lehetőséged van a rögzítés megszakítására a Megszakítás gombra kattintva.

Sikeresen elmentett partnerlátogatásodról automatikus értesítést küldünk neked.

Partnerlátogatásod az Utak menüpontban rögzül.

Ha a megérkezési helyedhez a legközelebbi partner Töltőállomás kategóriájú, erre felhívjuk figyelmed és az appban rögtön a tankolás adatainak rögzítésére szolgáló felületre navigálunk, hogy felvihesd az üzemanyagtöltés adatait.

Amennyiben nem üzemanyagtöltés céljából érintetted a töltőállomást, kapcsold át a legfelső sorban található kapcsolót, és az utazás céljának kiválasztása után mentsd el a partnerlátogatást.

 

 

Az út módosításánál a partnerlátogatást akár tankolássá is átminősítheted: kattints az útra amit módosítani szeretnél, majd válaszd a Tankolássá módosítom lehetőséget, majd a tankolás adatainak megadása után mentsd el a tankolást.

Videó az automata útrögzítési módokról a RoadRecord mobilalkalmazásban:

 

Hasonló bejegyzések