Sosem volt ilyen könnyű útnyilvántartást vezetni

Utoljára frissítve: 2023.06.27.

Alapvető változásokat hozhat a vállalkozások autóhasználatával kapcsolatos ÁFA visszaigénylés és költségelszámolás területén a RoadRecord Online útnyilvántartó alkalmazás.

Az útnyilvántartás sokszínű felhasználási módjai

Legyen szó bérelt vagy lízingelt céges személyautók ÁFA visszaigényléséről, saját árut szállító kisteherautók, egyéni vállalkozók, háziorvosok költségelszámolásáról vagy éppen magántulajdonú autók céges használatának elszámolásáról, az adminisztráció mumusként tartotta vissza a vállalkozások nagy részét az elszámolás alapjaként szolgáló útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény vezetésétől. Ők talán nem is számoltak utána, hogy akár több millió forintot buktak emiatt.

Az útnyilvántartás vezetése a korábban elérhető eszközökkel valóban embert és idegeket próbáló feladat volt. A kockás papíron, majd esetleg Excel-táblázatban vezetett útnyilvántartáshoz egyesével kellett számolgatni a partnerek közötti távolságokat, bonyolult számításokkal kellett megbecsülni a hiányzó km óra állásokat, figyelni kellett a szabadságokat és hónap végén nehézséget okozott felidézni, merre is járt az autó. Ráadásul az útnyilvántartásnak az előírásoknak is meg kellett felelnie.

Mindezt alapjaiban változtatja meg a RoadRecord Online mobil alkalmazással kiegészített útnyilvántartó programja, amivel havonta csupán 7 perc alatt elkészíthető az útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény.

Mostantól nem kell órákat szenvedni az adminisztrációval!

A bérelt és lízingelt céges személyautók tulajdonosai bátran választhatják az átalány elszámolás helyett a céges utak arányában való elszámolást, amivel akár milliós összeget spórolhatnak meg a teljes futamidő alatt! Számolj utána Te mennyit spórolnál!

A magánautójukat üzleti célra használók pedig kiküldetési rendelvénnyel évente átlagosan autónként 1.900.000 Ft-ot számolhatnak el, munkavállalóiknak pedig így adhatnak béren kívüli fizetést saját autójuk céges használata után!

Ráadásul a saját árut szállító kishaszongépjárművek tulajdonosainak nem kell menetlevelet vezetni, költségeiket elszámolhatják könnyen elkészíthető útnyilvántartással!

útnyilvántartás - könnyű és gyors

A Roadrecord Online mobil app segítségével már nem kell hónap végén az asztal felett görnyedve azon agyalnod, hol is jártál. Útjaidat és tankolásaidat egyszerűen rögzítheted menet közben. Csak akkor kell elindítanod az alkalmazást, amikor megérkezel egy adott helyre -, ami felismeri, hogy melyik partnerednél vagy és csak egy gombnyomással nyugtáznod kell azt! Ráadásul Waze integráció esetén nem kell külön rögzítened az utakat, a Waze appban a tervezéssel együtt a rögzítés is megtörténik.

Asztali útnyilvántartó program a mobilalkalmazás mellé

A RoadRecord azonban sokkal több, mint egy mobil alkalmazás. Az útnyilvántartásodat vagy kiküldetési rendelvényedet nagy képernyőn, az asztali gépeden készítheted el, ahol számos funkció segíti a gyors és egyszerű munkát:

  •  A tömeges távolságszámítással a beépített térkép háztól-házig számolja ki a partnerek közötti távolságokat Európa teljes területén
  • A napi állandó utak beállításával egyszerűsítheted a bizonylat elkészítését
  • Az egyedülálló útajánlással akár visszamenőleg is pótolhatod az elmaradásaidat
  • Nyomtatás előtt 70 féle logikai ütközést vizsgálunk, így biztosan NAV-álló lesz az útnyilvántartásod vagy kiküldetési rendelvényed

Még több funkcióért kattints!

Ezekkel az innovatív fejlesztésekkel szinte játék az útnyilvántartás. Már nincs miért tartani az adminisztráció vezetésétől, újabb mumust győzhetnek le a vállalkozások és gazdaságossá tehetik a céges autózással kapcsolatos elszámolásaikat!

Próbáld ki a RoadRecord Online útnyilvántartó programot 14 napig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Sőt, ha végképp nem szeretnél az adminisztrációval foglalkozni, útnyilvántartás szakértőink segítenek az elkészítésében!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere