Itt az idő. Most vált fontossá az útnyilvántartás.

2020.03.17.

Állandóan “el voltál havazódva”, nem maradt az útnyilvántartásra időd? Hát most lesz.

A kényelmes, 50%-os lízing ÁFA-átalányt választottad? Mostantól szükséged lesz a +40% ÁFA-ra is, így szükséges lesz útnyilvántartást is vezetni!

A jó hír, hogy a RoadRecord-dal legalább ez nem fog fájni!

Az üzleti élet lelassulása lehetőséget ad arra, hogy bepótold a régen halogatott feladataidat vagy most nagyobb odafigyeléssel dolgozz a cégeden, felkészülj a vihar utáni életre, minimalizáld a pénzügyi károkat. Ennek része az elmaradt útnyilvántartások bepótlása – és megváltoztatni a korábbi döntéseidet pont úgy, ahogy a helyzet kívánja: mostantól nem hagyhatsz nagyvonalúan pénzt az asztalon.

Most minden forint, visszaigényelt ÁFA számítani fog, ezért itt az idő az útnyilvántartással és a kiküldetési rendelvénnyel foglalkozni!

RoadRecord online útnyilvántartó app

Ha az útnyilvántartásodban vagy kiküldetési rendelvény készítésében elmaradással küzdöttél, akkor most rendezheted ezt.

Ha eddig nem vezettél, a várható gazdasági visszaesés miatt Neked is érdemes megfontolnod az útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvényt készítését.

  • A bérelt vagy lízingelt cégautók esetében nem mindenkinek kifizetődő az útnyilvántartás vezetése nélkül igénybe vehető bérleti- vagy lízingdíj ÁFA 50% átalány-elszámolása. Az útnyilvántartással alátámasztott üzleti használat arányában történő lízing ÁFA visszaigényléssel (jellemzően 90%) akár több millió forintot nyerhet a vállalkozás. Lízing ÁFA kalkulátor ITT.
  • Ha vállalkozásodban vezetőként a saját autódat használod céges célra, akkor évente átlagosan 1.200.000 Ft költséget számolhatsz elkiküldetési rendelvénnyel, ennyivel csökkentve a házipénztáradat.
  • Ha a vállalkozásodban a munkavállalóid használják magánautójukat üzleti célra, akkor nekik adómentes béren kívüli kifizetésként térítheted meg céges útjaik költségét. A cégvezetők sokszor megdöbbenve tapasztalják, hogy milyen sok kilométer tud összejönni egy-egy munkavállalónál és céges szinten ez milyen nagy összeget jelenthet.
  • A 3,5 tonna alatti kisteherautóknak nem kötelező menetlevelet vezetni, ha saját árut szállítanak, vagy nem szállítanak árut. Útnyilvántartást viszont kell vezetni a 100% lízing- és dízel ÁFA levonáshoz, illetve a költségek elszámolásához!

Az útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény készítéséhez válassz olyan programot, amit online, akár a saját otthoni laptopodon is elérsz és a kollégáid is elérhetnek saját eszközeiken. Ezt most többé nem kell magyarázni, hogy miért jó, ugye?

A RoadRecord Online böngészőből futtatható programmal és a hozzá tartozó mobil alkalmazással nem leszel egy géphez kötve.

Egyedülálló útajánlás funkciónkkal akár visszamenőleg is könnyen pótolhatod elmaradásaidat. Nyomtatás előtt pedig összesen 70 féle logikai ütközést vizsgálunk meg, hogy útnyilvántartásod vagy kiküldetési rendelvényed biztosan NAV-álló legyen!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog