Az időutazás lehetséges: visszamenőleg is könnyen pótolhatod az útnyilvántartásod!

2019.10.17.

Visszamenőleges útnyilvántartásra van szükséged, ha

  • Már elszámoltad céges útjaidat vagy visszaigényelted autód lízing ÁFA-ját, de nincs útnyilvántartásod, vagy ha van, jelentős hiányosságok bújnak meg benne.
  • Már vettél valamilyen programot, amelyről azt hitted gyerekjáték lesz vele az útnyilvántartás vezetése, de olyan macerás, hogy elment a kedved a használatától.
  • GPS-alapú járműkövetést használsz, amely sok utólagos szerkesztést igényel és nem készíthető vele elvárás szerinti útnyilvántartás.
  • Kiszervezted valakinek, de valamiért az útnyilvántartás el sem készült vagy már ránézésre sem megfelelő.
  • Vezettél valamit egy Excel táblában, papíron vagy egy kezdetleges útnyilvántartó program segítségével, esetleg a kollégák nehezen állították össze a bekért nyilvántartást és érzed, hogy a végleges dokumentumban egy ellenőrzés során biztosan találna hibát a NAV.
  • Nem is tudtad, hogy útnyilvántartást kell vezetned, a könyvelőd pedig már el is számolta az ÁFA-t és most hónapokra, évekre visszamenőleg kell nyilvántartást felmutatnod?
  • Tudtad, hogy útnyilvántartást kellett volna vezetned, de halogattad, félretetted a feladatot. Azt mondogatva magadnak, hogy majd megcsinálod közvetlenül az adóbevallás benyújtása előtt, de a NAV már most kopogtat.

visszamenőleges útnyilvántartás

Akik Excelben, papíron vagy kezdetleges útnyilvántartóval próbálják meg az útnyilvántartásukat bepótolni rengeteg idejüket áldozzák rá egy-egy útnyilvántartás elkészítésére. Ráadásul így is csak egy NAV büntetéskor szembesülnek azzal, hogy ezek az eszközök nem tudtak figyelni arra a 70 logikai ütközésre, amit a RoadRecord útnyilvántartó program automatikusan figyel. Így lesz minden ügyfelünknek csupán havi 7 perc alatt NAV-álló útnyilvántartása!

Az online alkalmazás és a hozzá tartozó mobil app visszamenőlegesen is figyelemmel kíséri az alkalmazandó jogszabályokat. Az intelligens útajánlás funkciónk pedig különböző előre beállított paraméterek alapján ajánlást ad a hiányzó utakra. Ezzel az útnyilvántartást nem nyűg elkészíteni, így nem lesz többé elmaradás sem.

De ha ez sem lenne elég kényelmes, szervezd ki az útnyilvántartás feladatát nekünk!

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 177
Olvasók száma
2023első számúüzleti influenszere