Ingyenes útnyilvántartás Google Timeline segítségével?

2021.07.21.

Az útnyilvántartás ingyenes megoldásával kecsegtet a Google Maps Timeline (Google Térkép Idővonal) szolgáltatása, ám a legtöbben hamar felismerik, hogy minden jogszabálynak megfelelő útnyilvántartást csak rengeteg Exceles utómunka, idő és energia árán tudnak összerakni belőle.

A Google Térkép idővonala a helyelőzmények alapján megjeleníti, hogy vélhetően milyen helyeket kerestél fel, illetve milyen útvonalakat tettél meg, de akár a felkeresett helyeket közvetlenül az idővonalon manuálisan is rögzítheted.

Ez jónak tűnik, ha útnyilvántartást kell vezetned, hiszen nem kell nap végén visszaemlékezned, hogy merre jártál és még a távolságokat sem kell számolgatnod. A Timeline / Idővonal segítségével készített útnyilvántartásnak azonban technikai és jogszabályi buktatói is vannak, ami rengeteg utómunkát jelent.

Technikai hiányosságok

  • A helyelőzményeknek, helymeghatározásnak folyamatosan bekapcsolva kell lennie, ami meríti a telefonod akkumulátorát.
  • Ha korábbi időszakokban nem volt bekapcsolva a helyelőzmények, akkor visszamenőlegesen nem tudod pótolni az útnyilvántartásodat.
  • A Google Timeline alkalmazás készülékspecifikusan pontos: a telefon GPS adatát használja, aminek pontossága, elérhetősége készülékenként eltérhet. Például alagútnál, garázsban megszakadhat a jel.
  • A meglátogatott helyeket nem biztos, hogy pontosan mutatja. Elképzelhető, hogy útvonalakat kell egyesítened, esetleg szétválasztanod, ami utómunkát jelent.

Hiányoznak az útnyilvántartás kötelező elemei, amiket utólag kell pótolnod

  • A partnereidet be kell azonosítanod és elnevezned.
  • Az utazásaidat magán vagy üzleti kategóriába kell sorolnod.
  • Minden úthoz utazási célt kell rendelned.
  • Meg kell adnod a tankolásaid helyét, idejét, üzemanyag mennyiségét, árát,
  • Valamint a kilométeróra állásokat is.

ingyenes útnyilvántartás google timeline

Egyre többen fordulnak hozzánk azzal, hogy a Google Timeline és Excel segítségével vezetett útnyilvántartásuk túl sok utómunkával és rengeteg vesződséggel jár, ezért egyszerűbb megoldást keresnek.

Az automata útrögzítés kényelmét megtartva pontos és NAV-álló útnyilvántartást készíthetsz a RoadRecord útnyilvántartó applikációval és online programmal!

A RoadRecord mobil app automata rögzítése nem használja folyamatosan a készüléked GPS-ét, csak a megérkezéseket rögzíti, amire az útnyilvántartáshoz szükség van. Nem meríti a telefonod akkumulátorát és mobil keretét, és nem vagy folyamatosan megfigyelve. A mobil alkalmazásban rögzítheted tankolásaidat és hóvégi km óra állásaidat is.

Hó végén csak az újonnan automatikusan rögzített partnerek nevét kell megadnod, a kategorizálást és az utazási célok hozzárendelését elvégzi helyetted a program. Rögzített útjaidat a számítógépeden szükség esetén kiegészítheted vagy módosíthatod, majd nyomtathatod is NAV-álló útnyilvántartásodat.

Az intelligens útajánlás funkció segítségével pedig elmaradt bizonylataidat is könnyedén pótolhatod!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 926
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere