Az útnyilvántartás alternatívái

2022.01.10.

Biztosan elégedett vagy az általad választott módszerrel útnyilvántartó módszerrel, amellyel üzleti- és magánútjaidat követed nyomon – beleértve a rászánt időt, energiát és az általa visszaigényelhető lízing ÁFA mennyiséget?

Nem mindenki halad a korral és vált útnyilvántartó programra. Vannak, akik a mai napig a kőkorszakból fennmaradt toll és papír kombinációt használják, mások nem kevés időt feláldozva Excel-ben vezetik útnyilvántartásukat.
Mellettük akadnak olyanok is, akiket a könyvelőjük beszél rá a látszólag komfortosabb átalányadózásra, amivel a lízing ÁFA 50%-át igényelhetik vissza.

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy ezt a lízing ÁFA visszaigénylést meg is duplázhatod?

Meglepődött férfi útnyilvántartás

Erre még cikkünkben visszatérünk később, de előbb összehasonlító táblázatunkban szemléltetjük, hogy melyik útnyilvántartási módszer mire képes valójában.
Érdemes összevetni a funkciókat és a számokat, hogy teljesebb képet kapj arról, hogy mennyire használod ki a technológia nyújtotta lehetőségeket útnyilvántartás készítésénél.

RoadRecord útnyilvántartó program

Más útnyilvántartó programok

GPS nyomkövető rendszerek 

Excelben

Könyvelő készíti

Bárhonnan elérhető online program

✔

x

✔

x

x

✔

x

?

x

x

✔

x

✔

x

x

✔

x

x

x

x

✔

x

x

x

x

✔

x

x

x

x

✔

✔

✔

x

x

✔

✔

?

?

?

NAV-álló bizonylat

✔

x

?

x

x

Utazási célok megadása

✔

?

?

✔

✔

✔

✔

x

✔

✔

Partnerek tömeges importálása

✔

x

x

✔

x

A szolgáltató csak útnyilvántartással foglalkozik

✔

x

x

x

x

✔

x

x

x

x

Útnyilvántartás elkészítése havonta

7 perc

60 perc

120 perc

187 perc

5-10 ezer Ft

✔

?

x

x

?

A tények makacs dolgok, a számok magukért beszélnek az útnyilvántartás esetében is.

Bizony könnyen előfordulhat, hogy nem válik be az általad használt analóg módszer, vagy egyszer csak megunod, hogy manuálisan vezetve hosszú órákat töltesz az íróasztalnál, havi 7 perc helyett. Sőt, több, mint valószínű, hogy az az 50%, amit az átalányadózással igényelhetsz vissza, nem lesz elég a jelenlegi gazdasági helyezetben.

Szeretnénk jelezni, hogy ha bármi történik, Magyarország piacvezető útnyilvántartó programjára mindig számíthatsz. Rekordidő alatt elvégezheted útnyilvántartásodat, valamint az átalányadó dupláját, azaz a lízing ÁFA 90-100%-át is visszaigényelheted a RoadRecord segítségével.

Mentsd el ezt a cikket, bármikor jól jöhet, ha eleged lesz az eddigi útnyilvántartó módszerekből és a lehető legjobbra váltanál!

 

KIPRÓBÁLOM!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere