Kiegészítés

Mire vagy kíváncsi?

Naptár nézet

NAV-álló kiküldetési rendelvényed véglegesítése előtt Naptár nézetben kiegészítheted.

Kattints duplán arra a napra, amelyre további utazást szeretnél rögzíteni az előzőleg rögzített Fix utakon kívül!

Lista nézet

Ha számodra ez a nézet a kényelmesebb, Naptár nézetben a felső összesítő sorban, jobb oldalon lenyíló menüben a gombra kattintva válts Lista nézetre!

Kattints a jelre azon a napon, amelyre új utazást szeretnél rögzíteni. Vagy a ikonra azon a napon, amelyre további utazást szeretnél rögzíteni az előzőleg rögzített Fix utakon kívül!

A részletező ablak bal oldalán kattints a lehetőségre, vagy használd a billentyűkombinációt!

Az Autók menüpontban Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben beállított pontot automatikusan kitöltjük első és utolsó állomásként is. Ha az előző napon nem az Alapértelmezett érkezési helyen végeztél, akkor az előző napi utolsó pont lesz a napi első állomás.

A legördülő menüből válaszd ki a listából a meglátogatott partneredet (akár újat is hozzáadhatsz a +Új partner felvitele lehetőséggel)!

A legördülő listában a partner neve és címe mellett a program kiszámolja, hogy az út rögzítésével körülbelül hány kilométerrel fog növekedni a napi összes út.

A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a partnered nevét, címadatainak egy részét, vagy akár a távolságváltozásra (pl: 45 km)!

Így bekerül a partner a látogatási listába, a kiszámított távolság, valamint a hozzá rendelt Utazás célja is megjelenik. Ebbe a mezőbe kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) másikat is választhatsz, vagy akár újat is megadhatsz hozzá! (Magánautó esetében figyelj, hogy csak üzleti utakat, tehát csak üzleti utazási célt adj meg!)

Amennyiben éppen teljesen más útvonalon közlekedtél, szükség esetén a távolságot is felülírhatod esetileg a megfelelő mezőbe kattintva.


Ha további partnerek látogatását is rögzítenéd, a lehetőségre kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) tudsz új sort nyitni az előző alá, és kiválasztani a megfelelőt.
A lehetőséggel tudsz a listába már meglévő alá vagy fölé új sort beszúrni, a opcióval pedig akár át is rendezheted a meglévők sorrendjét. A ikonra kattintva tudsz sort törölni.

A partnerek egymáshoz mért távolságadatait értelemszerűen mindig azonnal frissítjük, bármilyen újat szúrsz is be, vagy változtatod a látogatási sorrendet.

Lehetőséged van olyan napra is további utakat beszúrni, melyekre korábban Fix utakat rögzítettél. Ilyenkor a Fix utak szürkével jelennek meg. Helyettük nem tudsz másik pontot kiválasztani, de ki tudod egészíteni beszúrással. Illetve a sorrend, vagy a távolságadat is módosítható.
Miután minden látogatást kitöltöttél, szükség esetén jobb oldalon felül állítsd át a kiküldetés kezdeti és végidőpontját . Majd kattints a Mentés gombra!
Választhatod azt a lehetőséget is, hogy a naptárban itt közvetlenül egy új napot választasz, vagy a gombbal az előző, illetve a gombbal a következő napra lépsz! A bevitt adatokat ilyenkor automatikusan mentjük, nem szükséges külön a Mentés gombra kattintanod!

Az alsó összesítőben folyamatosan nyomon követheted, éppen hogy áll a teljes hónapra (és az adott napon is) a megtett távolság és az elszámolható összköltség.

Előző Összesítő
Következő Eseti utak törlése

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések