Magánautó felvitele kiküldetési rendelvény készítéséhez

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

A lista nézetben az egér jobb gombjára kattintva lenyíló menüben válaszd a Hozzáadás lehetőséget!

Vagy jobb oldalon felül kattints a menüre, és válaszd a Hozzáadás lehetőséget!

Az Autó típusa mezőben válaszd a Magántulajdonú személyautó (vagy motorkerékpár) lehetőséget, majd add meg a rendszámot!

Az ‘Egyéni vállalkozó saját autója’ opciót csak akkor kapcsold be, ha egyéni vállalkozó vagy, és útnyilvántartást készítenél, egyéb esetben a magánautó céges használatánál a kiküldetési rendelvény alapján történő költségelszámoláshoz hagyd üresen! Egyéni vállalkozóként a kiválasztás után töltsd ki értelemszerűen a szükséges mezőket!

 

  • Autó adatai

Add meg az autó gyártóját és típusát!

A kifizető adatai is szükségesek, a megfelelő mezőben válaszd ki a korábban rögzített székhelyet vagy telephelyet, és add meg az adószámot! Ha nem áll rendelkezésre, a nagyító ikonra kattintva rákereshetsz!

Az autóvezető adatai következnek, add meg a nevet és az adóazonosítót!

  • Üzemanyaggal kapcsolatos beállítások

Jöhetnek a további adatok, a legördülő menüből válaszd ki a megfelelő üzemanyagtípust!

A 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően meg kell adni a Fogyasztási norma típusát is. Legtöbb esetben érdemes az Alapnorma-átalányt választani, a legördülő menüben megtalálod a választott üzemanyag típusának és a jármű hengerűrtartalmának megfelelő értéket.

Az Általános személygépkocsi-normaköltség mezőben mindig az aktuális jogszabálynak megfelelő érték jelenik meg, 2017 januárjától ez jelenleg is 15 Ft / km. Nem kell vele foglalkoznod, automatikusan kitöltjük helyetted!

  • Napi indulás/érkezés helye 

Az Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben válaszd ki a korábban rögzített székhelyet vagy telephelyet (ahonnan az autó naponta indul, és ahova visszaérkezik)!

Az Alapértelmezett napi indulási / érkezési pont beszúrása opcióval kiválaszthatod, hogy az itt megadott pontot automatikusan beszúrjuk-e kezdő és végpontnak üres napra történő új út felvitelekor.

A Kiküldetés ideje alapértelmezetten mezőkben állítsd be, általánosságban mettől meddig tart egy napi kiküldetésed! Ez csak egy alapértelmezett érték, napi szinten természetesen módosítható a kiküldetési rendelvény készítésénél.

Miután minden adatot kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!

Ha most szeretnéd rögzíteni a további autókat is, kattints a Mentés és új gombra, és nyiss egy új autó-adatlapot!

A RoadRecord online útnyilvántartó programot több felhasználóval is használhatod. A felhasználókezelés részeként beállíthatod, hogy az egyes autókkal mely felhasználók dolgozhatnak.

Ha szeretnéd beállítani az adott autó havi útjainak kezelésére jogosult felhasználókat, akkor olvasd el a beállítás leírását!

Videós segédlet: Új magánautó felvitele kiküldetési rendelvény készítéséhez

 

Hasonló bejegyzések