Napi állandó utak

Kategória:

A napi állandó utak funkció azoknak a felhasználóknak hasznos, akik gyakran ugyanazokat az utakat teljesítik (például munkába járás otthonról). A hét bármely napjára beállíthatóak olyan nap eleji és nap végi utak, amiket a program az üres hónapok esetében automatikusan kitölt.

Először a jobb felső sarokban válaszd ki, melyik autóra szeretnél állandó utakat beállítani!

Ha például minden hétköznap bemész az irodába, este pedig onnan haza, ezt a két utat rögzítsd rendszerbe!
A hétfői napon ajelre kattintva nyisd meg a napot! Az Odaút sorban a Válassz partnert mezőbe kattintva válaszd ki az irodát a listából, vagy a mezőbe írva szűkítheted is a találati listát!

Szükség esetén további állandó látogatásokat is megadhatsz, ezeket írd be, illetve a Visszaút sorban is hasonlóképpen add meg a megfelelőt! Miután minden kíván látogatást kitöltöttél, kattints felül a Mentés gombra!

A jelre kattintva át tudod másolni a beállítást többi kívánt napra is. Jelöld ki a megfelelőeket, majd kattints a Kijelölt napokra másolás, majd felül a Mentés gombra!

Így be is állítottuk minden hétköznapra az otthon és iroda közötti útvonalat automatikus kitöltésre.
Fontos megjegyezni, hogy ez az automatikus kitöltés kizárólag a még üres hónapokra lesz érvényes (tehát csak olyan hónapnál fognak megjelenni alapértelmezettként, amely hónapra még nincsenek rögzítve pl Tankolások vagy Fix utak sem). Továbbá azokra a napokra működik, melyek a Munka- és szabadnapok oldalon munkanapként vannak megjelölve (alapértelmezetten az ünnepnapok és a hétvégék nem számítanak munkanapnak, de ez szükség esetén módosítható). A munkafolyamatban a menü struktúrája szerint érdemes haladni, azaz felrögzíteni a Napi állandó utakat az Alapadatoknál, ezután beállítani a Munka- és szabadnapokat, illetve felvenni a szabadságokat, és csak ezek után folytatni az adatbevitelt.

A Fix utak / Mobil app, illetve az Utak véglegesítése menüpontban lehet az utakat kiegészíteni, illetve módosítani adott napra nézve. Például ha egy adott napon munkahelyről nem egyből mentél haza, vagy egy munkamegbeszélésre elhagytad az irodát, ezt az adott napra nézve rögzítheted, vagy a fix útként megjelenő Napi állandó utat arra a napra akár ki is törölheted.

A napi állandó utak funkciót autónként egyedileg lehet beállítani. További kritérium, hogy az Autó-partner összerendelés oldalon beállított inaktív státuszú Partnerhez, illetve Töltőállomáshoz vezető utat a napi állandó utaknál értelemszerűen nem lehet rögzíteni.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel