Az egyetlen jó dolog a magas üzemanyagárakban

2021.11.04.

Nagy mértékben drágultak az utóbbi hónapokban az üzemanyagárak, ráadásul még nem is látjuk a végét ennek a tendenciának. Mégis, egyetlen jó dolog azért van a magas benzin- és gázolaj-árakban, de vajon mi lehet az?

50% vagy 90-100% lízing ÁFA? Manapság nagyon nem mindegy.

2022-ben minden eddiginél aktuálisabb lesz az útnyilvántartás vezetése, hiszen minden cégnél megvan a helye annak a több millió forintnak, amit ÁFA formájában visszaigényelhetünk útnyilvántartással – és persze itt is cégesen elszámolható a magasabb üzemanyagár 100%-ban.

Mennyit tudnak éves szinten elszámolni azok, akik magánautójukat használják céges utakra?

Nemrég készítettünk egy tanulmányt a felhasználóink körében, amiben megvizsgáltuk, hogy mit csinálnak és mennyit spórolnak azok a vezetők és alkalmazottak, akik kimaxolják azokat a lehetőségeket, melyek a magánautóik céges utakra való használatában rejlenek.

Öröm az ürömben tehát, hogy bár jelentős a drágulás az energiapiacon, azért van egyetlen jó dolog a magas üzemanyagárakban: Minél drágább az üzemanyag, annál többet tudunk elszámolni útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény vezetésével! Végre valami jó hír ezekben a ködös-borús időkben, ugye? :)

Ha pedig éppen tankolni megyünk, megmutatjuk azt is, hogy mennyire pofonegyszerű a tankolásokat rögzíteni a RoadRecord útnyilvántartó applikációban:

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere