A jövő már elérkezett : mesterséges intelligenciához hasonlóan állíthatod össze az útnyilvántartásodat

2017. május 19.

A technika rohamszerű fejlődésével a mesterséges intelligenciáról már nemcsak a tudományos-fantasztikus regényekből és filmekből hallhatunk, kezd része lenni a mindennapjainknak, még akkor is, ha nem vesszük észre – hiszen sokszor akkor is mesterséges intelligenciát használunk amikor nem tudunk róla!

De mire is gondoljunk, amikor mesterséges intelligenciáról beszélünk: emberszerű beszélő robotokra, akik át akarják venni az uralmat a világ felett?

Vagy olyan programokról, ahol néha a fejlesztők is csak a fejüket vakarják, mert még számukra sem világos mi történhetett a program használata közben?

Szerencsére nem erről van szó.

A mesterséges intelligenciáról többek között akkor beszélhetünk, ha egy mesterségesen létrehozott tárgy – például egy program – képes a környezeti hatásokra reagálva tanulni. A kulcs itt az adatfeldolgozásban rejlik, hiszen a mesterséges intelligencia nemcsak egyszer dolgozza fel az adatokat egy munkafolyamathoz, hanem hosszú távon képes újra és újra következtetni belőlük. Így idővel az olyan műveleteket, ahol megadott szempontok szerint dolgozik, de a végeredmény nem egyértelmű – például becsülnie kell – egyre pontosabban tudja elvégezni.

Mesterséges intelligenciához hasonlóan működik a RoadRecord útajánlása is

A RoadRecord alkalmazásban a mesterséges intelligencia meghatározásához hasonlóan működő útajánlás funkció azt jelenti, hogy a részletes paraméterezés után a program 70-féle logikai ütközést kizárva elkészít egy útnyilvántartás vagy egy kiküldetési rendelvény ajánlást azokra a hiányzó napokra, melyekre nem rögzítettünk manuálisan a programba, vagy a mobil applikációval felhőn keresztül nem szinkronizáltuk felvett útjainkat. Az így elkészült útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény kézzel is tovább pontosítható, és végeredményben lényegesen könnyebben és gyorsabban készül el, mint akár a RoadRecordon belül a manuális társa, és össze sem mérhető az idő- és energiabefektetést tekintve a nem programmal készített útnyilvántartásokkal vagy kiküldetési rendelvényekkel.

Az útajánlás funkció nem véletlenszerűen generálja az utakat, hanem a számára elérhető adatokat – így a korábbi ügyféllátogatásokat is – folyamatosan beépíti a rendszerbe, így egyre pontosabban képes megbecsülni merre járhattunk az autónkkal. Ez azt is jelenti, hogy idővel ahogy többet tanul, egyre kevesebb módosítást kell utólag végrehajtani az elkészült útnyilvántartáson vagy kiküldetési rendelvényen.

Az útajánlás funkció kiválóan alkalmazható, ha gyorsan szeretnénk pótolni elmaradásunkat, illetve arra is alkalmas, hogy a következő hónapra optimalizálja az utakat.

Így teszi egyre könnyebbé az életünket a technika rohamos fejlődése, és így marad egyre több időnk a bevételteremtő tevékenységekre.

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere