Még van idő bepótolni a 2023-as kiküldetési rendelvényeket

Legutóbb frissítve: 2024.01.12.

Egyszerű és gyors visszamenőleges kiküldetési rendelvény készítésre a Roadrecord Online útnyilvántartó program a legjobb megoldás.

Közeleg a társasági adó bevallásának és a beszámoló közzétételének határideje.

Ha 2022-re a magánautód üzleti célú használatát vagy a munkatársaid magánautójának céges célból autózott útjait el szeretnéd számolni, akkor ne feledkezz meg a kiküldetési rendelvényed elkészítéséről sem!

Mikor és miért éri meg elszámolni a magánautó üzleti célú használatát?

  • Vállalkozás tulajdonosaként, vezetőjeként évente és átlagosan 1.900.000 Ft-ot számolhatsz el, amivel könnyen és legálisan csökkentheted házipénztáradat, így kedvezőbben veheted ki a pénzt a cégből, mint például osztalék formájában.
  • Munkavállalóidnak a saját autójukkal megtett céges útjaik költségét kiadhatod adómentes béren kívüli kifizetésként. A cégvezetők sokszor megdöbbenve tapasztalják, hogy milyen sok kilométer tud összejönni egy-egy munkavállalónál és céges szinten ez milyen nagy összeget jelenthet.

Most érdemes lépni, hiszen május 31-ig még van időd, hogy kiküldetési rendelvény elmaradásaidat bepótold!

A kiküldetési rendelvényed visszamenőleges elkészítésében a RoadRecord lesz a legjobb társad! Az online útnyilvántartó program ugyanis 70 féle logikai ütközést vizsgálva biztosítja, hogy biztosan NAV-álló legyen a kiküldetésid. Sőt, az intelligens útajánlás funkció különböző előre beállított paraméterek alapján tervezetet készít a hiányzó utakra.

Így készülhet el a tavalyi év összes kiküldetési rendelvénye kevesebb, mint másfél óra alatt!

Ha nem a magán-, hanem a céges autódat használod üzleti célra, akkor a RoadRecord Online programmal az útnyilvántartásodat is gyorsan elkészítheted visszamenőlegesen.

  • Így bérelt vagy lízingelt cégautód után könnyedén igényelheted vissza a bérleti- vagy lízingdíj 90%-át.
  • 3,5 t alatti saját árus kisteherautók után pedig akár 100% lízing- és dízel ÁFÁ-t vonhatsz le.

Sőt, ha végképp nem szeretnél az adminisztrációval foglalkozni, útnyilvántartás szakértőink segítenek az elkészítésében!

 

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere