Külföldi nyaralás útnyilvántartása a RoadRecord Online-ban

2019.09.06.

Minden májusban felhívjuk a figyelmet, hogy a céges autóval járó nyaralók is a tankolásról kérjenek számlát a cég nevére, ám tény, hogy vannak olyan európai országok, ahol nem tudunk számlát kérni, csak blokkot. Összeszedtük a leghasznosabb tippeket külföldi út útnyilvántartásához!

  • Külföldön sok esetben nem könnyű számlát kérni, mert egyes országokban a szabályok szerint elég a nyugta, ezért az eladók csak értetlenül néznek. Jó hír, hogy nem kell aggódni, ha nincsen meg a tankolási bizonylat. A legfontosabb, hogy a külföldön megtett utakat is pontosan rögzítsük, ami a RoadRecord Online mobil appal gyerekjáték!
  • Az online útnyilvántartó programban a beépített, 3 dimenziós Európa térképen könnyedén megtalálhatod a célállomásaidat és a benzinkutakat, mert bármilyen POI-t lehet keresni cégnév beírásával, cím- vagy GPS koordináta szerint, térképre lehelyezéssel – csakúgy, mintha a Google térképen keresnél. A tömeges távolságszámítás pedig bármely két európai partner között is működik.

nyaralás útnyilvántartása

  • Hazaérkezés után, az első magyarországi tankoláskor legyen feljegyezve a km óra állás! A pontos útnyilvántartás és a hóvégi fejtörések elkerülése érdekében ezt nemcsak a külföldi utak után javasoljuk, hanem minden tankolásnál.
  • Több napos külföldi út esetén ne felejtsd el az itthon használt alapértelmezett indulási és érkezési helyet kitörölni!
  • Ha mégis sikerült számlát kérned, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen tankolási összeget szerepeltess!
    Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy a számlán szereplő összeget váltsd át az adott tankolás napján érvényes középárfolyamon forintba és azt az összeget írd be a tankoláshoz. Ha a tankolásról van elszámolható számlád, akkor így rögzítsd!
    De dönthetsz úgy is, hogy 0 Ft-ot írsz be, ugyanis az útnyilvántartáson a tankolás összege csak tájékoztató jellegű, a könyvelőd nem ez alapján fogja elszámolni az üzemanyagköltséget (de célszerű, ha a havi nyugták összege egyezik az útnyilvántartásban felvittel), viszont a tankolt üzemanyag mennyiség és a km óra állása kell!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog