Útnyilvántartás csapatmunkában: az autóvezető rögzíti, a könyvelő véglegesíti

2019.10.25.

“Nagyon elégedettek vagyunk, mert a tanácsotok alapján útnyilvántartással 90% cégautó lízing ÁFÁ-t igényelünk vissza és ezzel sokat nyerünk. Csak egy apró hiba van, hogy nehezen tudjuk bekérni az adatokat az autóvezetőktől. Erre van valami szuper megoldásotok?”- kérdezte a napokban egyik ügyfelünk.

Hasonló problémával küzdenek az autóflottával rendelkező cégek. Nekik sem érdemes lemondani a lízing ÁFA akár feléről, de az értékesítőknek vagy az autót használó munkatársaknak sokszor könyörögni kell, hogy küldjék meg a költségelszámoláshoz vagy lízing ÁFA levonáshoz szükséges útnyilvántartást. Emellett ők szeretnék ellenőrizni, hogy a munkatársak által készített útnyilvántartások egy NAV ellenőrzés során átmennének-e a rostán.

Ha Te is ezzel küzdesz, megoldást kínál a RoadRecord Online útnyilvántartó program egyedülálló “hibrid” módszere.

RoadRecord Online útnyilvántartó program és mobil app
A módszer lényege, hogy a böngészőben futó online útnyilvántartó programot kiegészíti egy mobil alkalmazás, amivel az autóvezetők pillanatok alatt rögzíthetik útjaikat, tankolásukat és a kilométeróra állásokat. A mobilon rögzített adatok azonnal megjelennek az asztali gépen használható programban, ahol hónap végén a titkárnő vagy a könyvelő véglegesíti az útnyilvántartást.
Sőt, a hiányzó utakra az útajánlás technológiával útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény tervezetet kérhet, amit még igény szerint tovább pontosíthat.
Nyomtatás előtt a rendszer 70 féle logikai ütközést vizsgál, ami garantálja, hogy a bizonylatok NAV-állóak lesznek.

Ezzel a módszerrel vállalkozóként többet nem kell már útnyilvántartásod összeállításával foglalkoznod, elegendő, ha partnereidhez érkezéskor két kattintással rögzíted az útjaidat.
A könyvelőnek többet nem lehet már kifogás, hogy nem kapja meg az adatokat és az értékesítőknek, munkatársaknak sem kell könyörögni, hogy készítsék el az útnyilvántartásukat vagy kiküldetési rendelvényüket.

A RoadRecord Online útnyilvántartó program és mobil app együttes használatával megkönnyítheted a saját és a munkatársaid munkáját is. A NAV-álló bizonylatok “automatikusan” készülnek, mindenki megelégedettségére.

Akkor is van megoldás, ha tetszik a módszer, de nincs olyan munkatársad, aki az adatok alapján össze tudná állítani az útnyilvántartásod! Útnyilvántartás szakértőink segítenek az elkészítésében!

Tetszett a cikk?



Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 926
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere