Új céges autó első lépései útnyilvántartáshoz

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Ha most kezded az útnyilvántartás készítést a RoadRecord Online-ban vagy autócsere miatt új céges autót fogsz használni, akkor az útnyilvántartás készítése előtt végezd el ezeket a lépéseket:

  • Következő lépés a kezdő km óra állás rögzítése. Akár új, akár használt autóval kezdesz dolgozni, nagyon fontos, hogy az átvételkor feljegyezd a km óra állást. Ez új autó esetén sem lehet 0 km.

A Hozzáadás gombra kattintva add meg az átvétel dátumát és a kilométeróra állást. Ezután az autó átvételének helyét válaszd ki a partnerek közül (ha már korábban felvitted). Vagy a mező végén lévő + gomb segítségével vidd fel azt. Az átvétel helyét csak abban az esetben vedd fel, ha az első nap nem az alapértelmezett kiindulási helyről indul az autó.

  • Azon a napon, amikor átvetted az autót, az Utak menüpontban automatikusan első helyre kerül az átvétel helye. Ezen a napon nem töltődik be az alapértelmezett kiindulási pontnak a székhelyed vagy a telephelyed a nap elejére. Figyelj arra, hogy az átvétel helye fix út. Nem törlődik automatikusan, ha utólag módosítod a kezdő km óra állás dátumát (pl. január 9-ről január 12-re)! Természetesen ezen a napon felrögzíthetsz több utat is.

 

TIPP: Az esetek többségében a későbbiekben ahhoz a partnerhez, ahol az autódat átvetted nem fogsz menni. Ha nálad is ez a helyzet, akkor az Adataim / Autó-partner összerendelés vagy Partner-autó összerendelés menüpontokban állítsd passzívvá vagy inaktívvá, hogy az útajánlás ne vegye figyelembe.

Havi utak menü céges autósok számára a RoadRecord útnyilvántartó programban:

 

Hasonló bejegyzések