Új tankolás / töltés felvitele Naptár nézetben

Kategória:

A naptár nézetben látható, mely napokat jelöltünk meg előzőleg szabadnapként a Munka-és szabadnapok oldalon. (Ha a Kezdő km óra állása és dátuma oldalon hó közbeni napot adtál meg, a naptár ezt megelőző időszakra nem is fog látszani.) Később ugyanitt láthatod majd a mobil alkalmazásban rögzített tankolásokat is.

Kattints duplán arra a napra, amelyre tankolást / töltést szeretnél rögzíteni!
tankolas ceges 1Értelemszerűen töltsd ki az adatokat!
Állítsd be az időpontot, válaszd ki az órát és a percet, majd kattints a Mentés gombra!tankolas ceges 2A legördülő menüből válaszd ki a listából a töltőállomást (akár újat is hozzáadhatsz a mező jobb oldalán lévő + gomb segítségével)! A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a töltőállomás nevének vagy a címének egy részét!
tankolas ceges 3

Add meg az üzemagyag mennyiségét!
tankolas-ceges-4

Az Autók menüpontban megadott valós fogyasztási érték alapján kiszámoljuk, ebből a mennyiségből mekkora utat tehettél meg az előző tankoláshoz képest (ha aktuálisan mindig teletankolod az autót). Természetesen ettől eltérő érték is lehet a tényleges, hiszen a használattól függően (pl sok város vagy autópálya volt épp) két tankolás között is lehet eltérő az autó fogyasztása. Az autóhoz tartozó legelső tankolásnál ez az érték irreleváns, hiszen még nincs mihez viszonyítani.

Add meg az összeget, és a kilométeróra állását!
tankolas-ceges-5

Javasoljuk, hogy minden tankolásnál jegyezd fel a konkrét óraállást, és ezt írd be a programba is, felülírva ezzel a program által kalkulált értéket!
Ha nem áll rendelkezésre a tényleges óraállás, a fent említett Megtehető út mezőben szereplő értéket hozzáadjuk az előzőleg rögíztett óraálláshoz, és kiszámolunk így egy lehetséges aktuális óraállást, ezt is elfogadhatod.

A megtett út mezőben megjelenik az előzőleg rögzített óraálláshoz képest számított különbség.

Ha minden adatot kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!
A Mentés és új gombbal azonnal rögzítheted a további tankolásokat is!

A Tankolások / Töltések naptárnézetében ezután láthatod, mely napokra rögzítettél eddig tankolásokat.
tankolas-ceges-6

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel