Új tankolás / töltés felvitele Naptár nézetben

Kategória:

 Új tankolás / töltés felvitele Naptár nézetben

A naptár nézetben látható, mely napokat jelöltünk meg előzőleg szabadnapként a Munka-és szabadnapok oldalon. (Ha a Kezdő km óra állása és dátuma oldalon hó közbeni napot adtál meg, a naptár ezt megelőző időszakra nem is fog látszani.) Később ugyanitt láthatod majd a mobil alkalmazásban rögzített tankolásokat is.

Kattints duplán arra a napra, amelyre tankolást / töltést szeretnél rögzíteni. Vagy az egér jobb gombjára kattintva lenyíló menüben válaszd a Hozzáadás lehetőséget!


Értelemszerűen töltsd ki az adatokat!

Állítsd be az időpontot, válaszd ki az órát és a percet, majd kattints a Mentés gombra!

A legördülő menüből válaszd ki a listából a töltőállomást (akár újat is hozzáadhatsz a mező jobb oldalán lévő + gomb segítségével)! A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a töltőállomás nevének vagy a címének egy részét!

Add meg az üzemagyag mennyiségét!
útnyilvántartás új tankolás 2

Az Autók menüpontban megadott valós fogyasztási érték alapján kiszámoljuk, ebből a mennyiségből mekkora utat tehettél meg az előző tankoláshoz képest (ha aktuálisan mindig teletankolod az autót). Természetesen ettől eltérő érték is lehet a tényleges, hiszen a használattól függően (pl sok város vagy autópálya volt épp) két tankolás között is lehet eltérő az autó fogyasztása. Az autóhoz tartozó legelső tankolásnál ez az érték irreleváns, hiszen még nincs mihez viszonyítani. A számított megtehető utat és kilométeróra állást jobb oldalon kiírjuk.

Írd be a számított, vagy a tényleges Megtett út hosszát vagy a Kilométeróra állást!
Ez a két mező hatással van egymásra, ha az egyiket kitöltöd, a rendszer kiszámolja a másik értéket.

A pontos útnyilvántartásért javasoljuk, hogy minden tankolásnál jegyezd fel a konkrét óraállást! Ezt írd be a programba is, felülírva ezzel a program által kalkulált értéket!

NAV-álló útnyilvántartás új tankolás

Add meg az összeget!
útnyilvántartás új tankolás

Ha úgy rögzítesz tankolást, hogy időben már van utána felrögzítve legalább egy üzemanyagtöltés (visszamenőleg), akkor a tankolás felvitelénél választhatsz, hogy a későbbi hóvégi- és tankoláskori kilométeróra állásokat az újonnan rögzített tankolás adatai alapján újraszámolja a program vagy a korábban felvitt óraállásokat változatlanul hagyja.


Tipp: ezt a lehetőséget akkor kapcsold ki, ha már az aktuális nyilvántartásodat naprakészen készíted, de visszamenőleges is kell rögzítened. Így az aktuális útnyilvántartások változatlanok maradnak.

Ha minden adatot kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!
A Mentés és új gombbal azonnal rögzítheted a további tankolásokat is!

A Tankolások / Töltések naptárnézetében ezután láthatod, mely napokra rögzítettél eddig tankolásokat.
RoadRecord Online útnyilvántartás új tankolás

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések