Céges személyautó felvitele

Kategória:

Jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd a Hozzáadás lehetőséget!

  • Autó adatai

Az Autó típusa mezőben válaszd a Céges személyautó (vagy motorkerékpár) lehetőséget, add meg a rendszámot!

Add meg az autó gyártóját és típusát!

A tulajdonos, illetve lízingbe vagy bérbe vevő adatai is szükségesek, a megfelelő mezőben válaszd ki a korábban rögzített székhelyet vagy telephelyet, és add meg az adószámot! Ha nem áll rendelkezésre, a nagyító ikonra kattintva rákereshetsz!

Az autóvezető adatai következnek, add meg a nevet! (Ha több sofőr is vezeti az autót, több nevet is megadhatsz.)

  • Üzemanyaggal kapcsolatos beállítások

Jöhetnek a tovább adatok, a legördülő menüből válaszd ki a megfelelő üzemanyagtípust!

A 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően meg kell adni a Fogyasztási norma típusát is. Legtöbb esetben érdemes az Alapnorma-átalányt választani, a legördülő menüben megtalálod a választott üzemanyag típusának és a jármű hengerűrtartalmának megfelelő értéket.

Hibrid és elektromos autók esetében nem használható az átalány, ebben az esetben a gyártó, vagy műszaki szakértő által megállapított alapnorma használható, ekkor ezt írd be!

Mivel céges autók esetében a költségek elszámolása az üzemanyagszámlák, azaz a tényleges fogyasztás alapján történik, add meg az autó valós fogyasztási értékét is!

  • Karbantartási költség

A Karbantartási költség mezőben mindig az aktuális jogszabálynak megfelelő érték jelenik meg, 2017 januárjától ez jelenleg is 15 Ft / km. Nem kell vele foglalkoznod, automatikusan kitöltjük helyetted, illetve a céges autó esetében az elszámolás is a szervizszámlák alapján történik!

  • Napi indulás/érkezés helye

Az Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben válaszd ki a korábban rögzített székhelyet vagy telephelyet (ahonnan az autó naponta indul, és ahova visszaérkezik)! (Ha engedélyezett a magánhasználat, és hazajársz az autóval, itt az otthonodat válaszd!)

Miután minden adatot kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!
Ha most szeretnéd rögzíteni a további autókat is, kattints a Mentés és új gombra, és nyiss egy új autó-adatlapot!

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel