Céges személyautó felvitele útnyilvántartás készítéséhez

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

A lista nézetben az egér jobb gombjára kattintva lenyíló menüben válaszd a Hozzáadás lehetőséget!

Vagy jobb oldalon felül kattints a menüre, és válaszd a Hozzáadás lehetőséget!

  • Autó adatai

Az Autó típusa mezőben válaszd a Céges személyautó (vagy motorkerékpár) lehetőséget, add meg a rendszámot!

Add meg az autó gyártóját és típusát!

A tulajdonos, illetve lízingbe vagy bérbe vevő adatai is szükségesek, a megfelelő mezőben válaszd ki a korábban rögzített székhelyet vagy telephelyet!

Az autóvezető adatai következnek, add meg a nevet! (Ha több sofőr is vezeti az autót, több nevet is megadhatsz.)

  • Üzemanyaggal kapcsolatos beállítások

Jöhetnek a tovább adatok, a legördülő menüből válaszd ki a megfelelő üzemanyagtípust!

A 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően meg kell adni a Fogyasztási norma típusát is. Legtöbb esetben érdemes az Alapnorma-átalányt választani, a legördülő menüben megtalálod a választott üzemanyag típusának és a jármű hengerűrtartalmának megfelelő értéket.

Hibrid autók esetében nem használható az átalány, ebben az esetben a gyártó, vagy műszaki szakértő által megállapított alapnorma használható, ekkor ezt írd be!

Mivel céges autók esetében a költségek elszámolása az üzemanyagszámlák, azaz a tényleges fogyasztás alapján történik, add meg az autó valós fogyasztási értékét is!

  • Napi indulás/érkezés helye

Az Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben válaszd ki a korábban rögzített székhelyet vagy telephelyet (ahonnan az autó naponta indul, és ahova visszaérkezik)! (Ha engedélyezett a magánhasználat, és hazajársz az autóval, itt az otthonodat válaszd!)

Az Alapértelmezett napi indulási / érkezési pont beszúrása opcióval kiválaszthatod, hogy az itt megadott pontot automatikusan beszúrjuk-e kezdő és végpontnak üres napra történő új út vagy tankolás felvitelekor.

Miután minden adatot kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!

Ha most szeretnéd rögzíteni a további autókat is, kattints a Mentés és új gombra, és nyiss egy új autó-adatlapot!

A RoadRecord online útnyilvántartó programot több felhasználóval is használhatod. A felhasználókezelése részeként beállíthatod, hogy az egyes autókkal mely felhasználók dolgozhatnak.

Ha szeretnéd beállítani az adott autó havi útjainak kezelésére jogosult felhasználókat, akkor olvasd el a beállítás leírását!

Videós segédlet: Új céges személyautó felvitele útnyilvántartás készítéséhez:

 

Hasonló bejegyzések