Miért választják a RoadRecord útnyilvántartó programot is a GPS járműkövetést alkalmazó cégek?

2019.09.09.

Ügyfeleink között egyre több GPS nyomkövető rendszert használó vállalkozás van. Megmutatjuk, miért éri meg nekik a távfelügyeleti rendszer mellett útnyilvántartó programot is használni.

Útnyilvántartás cégautó flottára

A cégautó flottával rendelkező vállalkozásoknak nemcsak alkalmazottaik ellenőrzésére, de a hatékonyságuk növelésére is hasznos eszköz a GPS nyomkövető rendszer, ami az autóba szerelt szerkezet segítségével élőben közvetít a jármű közlekedéséről.

Vannak olyan funkciók amelyekre csak a GPS távfelügyeleti rendszerek alkalmasak: ilyen például az online járműkövetés, az üzemanyaggal kapcsolatos visszaélések kiszűrése, lopás elleni védelem, a raktérajtó nyitásának jelzése, raktérhőmérséklet mérése, fekete munkák kizárása, műszaki állapot monitoringja vagy az e-útdíj bevallás.

GSP és RoadRecord útnyilvántartó program

“Ha ennyi lehetőséggel rendelkeznek a GPS nyomkövető rendszerek, akkor miért van szükség mellette a RoadRecord Online útnyilvántartó programra is?”

  • Egy nagyobb vállalkozásnál a céges autók két csoportba sorolhatóak. Az egyik csoportba tartoznak az alkalmazottak céges autói, ahol a GPS nyomkövetést elsősorban belső ellenőrzésre használják. A másik csoport a nagyobb értékű vezetőségi autók, ahol nem az ellenőrzés, hanem a NAV-álló útnyilvántartás fontos. Ennek oka, hogy a magas üzleti célú használat arányának alátámasztásával tudja a cég visszaigényelni a rendszerint nagy összegű lízing- vagy bérleti díj ÁFÁ-ját. Így a céges autók ezen részénél GPS távfelügyelet helyett érdemes útnyilvántartó programot használni.
  • Több ügyfelünk azért választja a RoadRecord Online-t, mert bár az üzletmenet ellenőrzésére nagyon jól bevált a GPS járműkövetés, de az elvárásoknak megfelelő útnyilvántartást abból csak jelentős többletmunkával tudnak készíteni.
    Az útnyilvántartáshoz a legtöbb GPS rendszer adatait utólag szerkeszteni kell. A jogszabályi előírásokhoz képest legtöbbször hiányozni szokott az utazás célja, a tankolások adatai és az utazás típusa. Ráadásul technikai okok miatt adott utakat sokat össze kell vonni vagy éppen szét kell választani. Az időigényes utómunka helyett inkább a speciálisan erre a célra fejlesztett, mobil alkalmazással kiegészített RoadRecord Online útnyilvántartó programot használják, amivel havonta csupán 7 perc az elvárásoknak megfelelő NAV-álló útnyilvántartás elkészítése!

+1 érv a RoadRecord mellett, ha GPS nyomkövetőt használsz! Hamarosan megjelenik az az egyedülálló funkció, amivel a GPS adatokból pillanatok alatt elvárás szerinti útnyilvántartást lehet készíteni. Figyeld híreinket, hogy elsőként értesülj az új funkció bemutatásáról!

Ha pedig csak egy-két cégautó van a vállalkozásodban és nem tudsz dönteni, hogy a GPS nyomkövetőt, vagy a RoadRecord útnyilvántartó programot válaszd, akkor olvasd el összehasonlításunkat!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere