Utak rögzítése mobil alkalmazásban

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Az iOS és az Android online mobil appokban az Új út hozzáadása (+) oldalon tudod felvenni, hogy éppen melyik partneredhez érkeztél. A Kiválasztott autó mező jobb oldalán lévő nyílra kattintva adhatod meg, hogy melyik autódhoz szeretnél utat megadni.

Ha szükséges, akkor módosíthatod az utazás dátumát és pontos idejét. A dátum mező jobb oldalán koppints a nyílra. A megjelenő naptáron érintéssel kiválaszthatod az utazás napját. Az időpontra koppintva megjelenik az óra amin beállíthatod az érkezés pontos időpontját.

Jelenlegi pozíciódhoz legközelebb lévő rögzített partnered jelenik meg az Aktuális útvonal B pontjában. Ha valóban ide érkeztél, akkor alul a pipára koppintva már mentheted is a látogatást.

Amennyiben nem található a közelben partner, új partnert is rögzíthetsz erre a pontra (ilyenkor a B pontban csak a címadat látszik). Alul a pipára koppintva elindul az Új felvitele, már csak az új Partner nevét kell megadnod, és mentheted is! Szükség esetén módosítható a Kategória (pl ha az új pont egy Töltőállomás és tankolást rögzítenél), vagy az Utazás célja.

A Mentés gombra kattintva egyaránt rögzül az új partner a partnerlistában, és a partnerlátogatás is az Utak menüpontban.

Szükség esetén a fent említett utazás célját is módosíthatod az Utazás célja mezőre kattintva. Itt választhatsz a már felvitt utazási célok közül vagy újat is megadhatsz a + gomb segítségével. Az Utazási cél típusa határozza meg, hogy céges vagy magánútként számoljon-e a program).

Amennyiben nem erre a pontra szeretnél látogatást szeretnél rögzíteni, az Aktuális útvonal B pontja mezőre koppintva a térképen Google kereső segítségével kereshetsz címeket, vagy választhatsz a Közeli cégek listájából, vagy áthelyezheted a markert akár egy másik pontra is. Ezután a + jelre koppintva új partnert vihetsz fel az imént bemutatott módon.

Ha esetleg nem az adott napra, hanem visszamenőleg szeretnél felvinni egy elfelejtett utat, akkor a Látogatás napjánál tudod módosítani a dátumot.

Ezután az Aktuális útvonal A vagy B pontjában válaszd ki, hogy melyik partnertől indultál, vagy a B pontban, ahova érkeztél. A megfelelő mezőre koppintva a partnerek listájából választhatod ki, hogy melyik partnered látogatását pótolnád. A kereső mező segítségével a partner nevére vagy címadatára keresve választhatod ki a megfelelőt. A meglévő partnerek közötti találatok alatt az Új felvitele mezőben Google keresési eredmények közül választhatsz. A + gomb segítségével itt is tudsz új partnert felvinni.

 

Akár meglévőt választasz, akár új pontot viszel fel, a képernyő alján középen a gombbal tudod rögzíteni az utat, ami az online rendszeredben a Havi utak menüpontban az Utak alatt azonnal látható lesz.

A jobb felső sarokban lévő gombra kattintva tudod beállítani a hó végi km óra állást.

A Waze gombra koppintva az app előre rögzíti a B pontban kiválasztott partner látogatását és megnyitja a Waze-t, ami oda is navigál (ilyenkor már nem kell külön az alsó pipára koppintani az út rögzítéséhez).

A felvitt utakat, illetve a napi és havi km távolságokat az Utak menüpontban tudod megnézni és szükség esetén módosítani vagy törölni.

Videós segédlet a Manuális útrögzítési mód használatához:

 

Hasonló bejegyzések