Partnerek importálása CashMan-ből

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Partneradatokat többféle forrásból vagy programból importálhatsz a RoadRecord útnyilvántartó programba.

Legújabb RoadRecord-integrációként már a CashMan online könyvelőprogram és ERP-ben szereplő partnereidet is importálhatod útnyilvántartó programodba néhány mozdulattal, így rengeteg időt megspórolhatsz, ha mindkét programot használod.

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudod megtenni mindezt.

Kattints a Próbáld ki gombra! Ha korábban már végeztél el importálást, jobb felül a lenyíló menüben kattints az Importálandó fájl feltöltése opcióra!

A megjelenő Partnerek importálása felületen kattints a CashMan ikonra!

A jobb oldalon a partnerimportálás részleteiről olvashatsz. Kattints a Tovább a következő lépésre gombra!

A következő lépésben a CashMan-ből exportált .xls fájlt a világoskék területre kattintva választhatod ki.

Ha megfelelő a fájl formátuma, és a téglalap színe zöldre vált, és a Fájl feltöltése, tovább a következő lépésre gombra kattintva kezdheted meg a feltöltést.

A partnerek létrehozása elindul. A művelet általában 10-15 percet vesz igénybe, türelmedet kérjük, de addig is dolgozhatsz tovább a szoftverben a meglévő partberekkel. A feldolgozás befejezésekor emailben kapsz értesítést. Az Aktuális állapot megtekintése gombra kattintva tudod megnyitni az importált partnerek listáját, és nyomon követni a részleteket.

Megfelelően kitöltött táblázat esetében 100%-os sikerességgel megy végbe az import. Amint ez megvan, az importált partnerek már használhatóak is a nyilvántartásban!

Ha az import táblázatodban azonos nevű, de különböző című partnerek szerepelnek (pl. egy cég telephelyei) akkor az importálás során számozással hozzuk létre a partnereket:

Ha a táblázatban nincsenek megfelelően kitöltve a cím vagy a koordináta, emiatt egyik alapján sem lehet beazonosítani a partner helyét, manuálisan kell pontosítani, az adott sorra duplán kattintva:
Sikertelen kategóriába kerülnek a hiányos cím, vagy rossz koordináta adatokkal érkező partnerek, a Nem egyértelmű kategóriába pedig az olyan pontok, ahol esetleg több címtalálat is lehet (Pl ‘Budapest Rákóczi’ van csak kitöltve, de se irányítószám, se közterület jellege nincs, amivel a pontos helyet azonosíthatnánk).

A soron a dupla kattintás után írd be újra a nevet vagy a pontos címet a keresőbe, és pontosítsd a találatot:
A beazonosítást követően kattints a Kiválaszt gombra, majd a következő ablakban a Mentés gombbal bekerül az új partner a listába.

Az importálás után partnereidet egyenként vagy csoportosan is módosíthatod.

 

Videós segédlet partnerek importálásához a RoadRecord útnyilvántartó programban:

 

Hasonló bejegyzések