Fix utak importálása Volvo On Call alkalmazásból

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Lehetőséged van a Volvo autóddal használható Volvo On Call alkalmazásból utakat létrehozni.

Ha Volvo autódban gyári mobil alkalmazással (Volvo On Call) összekötött GPS rögzíti az útjaidat, akkor rendelkezel egy listával az adott hónapban megtett útjaidról. A GPS adatok azonban legtöbbször nem alkalmasak a NAV-álló, minden jogszabálynak és elvárásnak megfelelő útnyilvántartásra.

Általános tudnivalók a fix utak importálásáról Volvo On Call alkalmazásból

 • Az importálandó dokumentum mérete maximálisan 1 MB lehet.
 • Az importálandó fájlban több időszakra (év, hónap) vonatkozó utak lehetnek, de csak a kiválasztott évre és hónapra vonatkozó utak töltődnek fel. Másik időszak kiválasztása után feltölthető újra ugyanaz az import fájl.
 • Egyszerre csak egy importálás futhat, több import fájl feltöltése esetén meg kell várni, hogy az egyes importálások befejeződjenek. Importálás közben az adott időszakot ne szerkeszd!
 • FONTOS! Ha be tudjuk azonosítani a partnereket és az importálás elvégezhető, akkor az adott napon/napokon a korábbi utakat kitöröljük: a napi indulási-érkezési helyet, a napi állandó utakat, a mobilon rögzített utakat és a korábban rögzített fix utakat is! Az importálás után a nap szükség szerint módosítható. Tehát importálás során nem beszúrjuk az importálni kívánt utakat, hanem azt hozzuk létre, ami a táblázatban szerepel.
 •  Az importált utak sorrendje a táblázatban lévő sorrend lesz. Az utak sorrendje az importálás után szükség szerint módosítható.
 • Az importálás során nem vesszük figyelembe a munkaszüneti és szabad napokat, akkor is meg fog jelenni a fix utaknál, ha a táblázatban ünnepnapon szerepelt az út.
 • A korábban felrögzített tankolásokat nem töröljük. Ilyen esetben a kiindulási hely (telephely) és a tankolás közé szúrjuk be az importált utakat. Mivel ez a sorrend eltérhet a valós útvonaltól, ezért javasoljuk, hogy az importálás után rögzítsd a tankolásokat. Abban az esetben, ha a listában szerepel a töltőállomás és felismerjük, akkor a táblázatban lévő sorrend alapján illesztjük be az utakat.
 • Az import fájlt a meglévő partnerekkel összevetjük. Akkor tudjuk beazonosítani a partnert, ha a név és a címadatok megegyeznek vagy a koordináták alapján életszerűen közel van egy meglévő partnerhez (légvonalban 200 méteren belül). Ha a partner nem szerepel az adatbázisban új partnerként létrehozzuk.
  Ha azonos nevű, de különböző című új partnerek szerepelnek a listában, akkor számozással különböztetve hozzuk létre az új partnereket.
 • Partner adatbázisban beazonosított partner esetén az adatbázisban lévő utazási cél kerül be az úthoz. Új partner esetén pedig az ügyfélnél beállított alapértelmezett utazási céllal hozzuk létre az utat.
 • Ha több felhasználóval használjátok a RoadRecord fiókot akkor fix út importálást “mobil app” felhasználókon kívül minden felhasználó végezhet. A sikeres importálásról szóló értesítőt az Adminisztrátor kapja meg.

Adatok exportálása Volvo On Call alkalmazásból

Az alkalmazásban a szükséges utak kijelölése után válaszd a Küldés e-mailben, CSV fájllal lehetőséget!

RoadRecord online fix utak impotálása Volvo On call útnyilvántartáshoz

Fix utak importálása Volvo On Call alkalmazásból

Az importáláshoz lépj az Utak véglegesítése menüpontra és nyisd le a Hasznos holmik menüpontot és válaszd a Fix utak importálása lehetőséget!

A jobb alsó sarokban lévő piros menüpontban az Importálandó fájl feltöltése lehetőséggel tudsz tovább haladni. Vagy a képernyő közepén kattints a próbáld ki itt linkre!

A Fix utak importálása felületen az adatforrás típusok közül válaszd ki a Volvo-t!

RoadRecord útnyilvántartás fix utak imporátlása Volvo On call alkalmazásból

A felület jobb oldalára kattintva válaszd ki a Volvo On Call appból korábban exportált fájlt!

A fájl kiválasztása után a rendszer ellenőrzi, hogy megfelelő-e a formátuma. Ha igen, akkor a Fájl feltöltése lehetőségre kattintva töltsd fel.

RoadRecord útnyilvántartás fix utak importálása Volvo on call 2

A következő lépésben nincs más teendőd, mint az Importálás indítása gombra kattintani! Az oszlopokat a rendszer automatikusan összerendeli helyetted!

Roadrecord útnyilvántartás Volvo on call fix utak importálása

Ha az import fájlban nincsen út a kiválasztott időszakra, akkor a következő hibaüzenetet kapod. Lépj vissza az autó és időszak kiválasztására és módosítsd az időszakot!

Ha az időszak is rendben van, akkor az importálás elindul. A fix utak létrehozásához szükséges idő több tényezőtől függ.

Az Aktuális állapot megtekintésére kattintva megjelenik a fix utak listája és a felső mezőkben jelezzük, hogy hol tart a folyamat: hány darab utat hoztunk létre sikeresen, mennyi van folyamatban és hány darabot nem sikerült létrehozni.

Az Utak véglegesítése menüpontban már láthatóak is a sikeresen létrehozott utak!

Megtekintheted az importálás során létrehozott fix utak listáját. A jobb felső sarokban lenyíló menüben válaszd az Importált fix utak listáját!

A megnyíló ablak méretét változtathatod, görgetéssel böngészheted végig a feltöltött fix utakat és kereshetsz is az utak között.RoadRecord fix utak importálása Billingo 4

Azokat a napokat is szerkesztheted utólag, amikre utakat importáltál. Naptár vagy lista nézetben nyisd meg a napot! Az importált utakat a  ikonnal jelöljük. A sor végén lévő törlés ikonnal  törölheted az egyes utakat, módosíthatod az utazás célját, változtathatsz az utak napon belüli sorrendjén és új utakat is fel tudsz vinni.

RoadRecord fix utak importálása Billingo

Lehetőséged van az összes importált fix út törlésére is. Az Utak véglegesítése Hasznos holmik menüjében válaszd az Importált utak törlése lehetőséget.

Előző Fix utak importálása a Billingo online számlázóból
Következő Fix utak importálása MiniCRM Számlázó modulból

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések