Fix utak importálása a Billingo online számlázóból

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

A partnerek importálásához hasonlóan lehetőséged van a Billingo Online Számlázódból fix utakat létrehozni. Ez akkor lehet hasznos, ha a vállalkozói tevékenységed miatt a céges autód mozgása részben vagy teljesen megegyezik a számlázással. Az importálandó dokumentum mérete maximálisan 1 MB lehet.

Általános tudnivalók a fix utak importálásával kapcsolatban

 • Az importálandó fájlban több időszakra (év, hónap) vonatkozó utak lehetnek, de csak a kiválasztott évre és hónapra vonatkozó utak töltődnek fel. Másik időszak kiválasztása után feltölthető újra ugyanaz az import fájl.
 • Egyszerre csak egy importálás futhat, több import fájl feltöltése esetén meg kell várni, hogy az egyes importálások befejeződjenek. Importálás közben az adott időszakot ne szerkeszd!
 • FONTOS! Ha be tudjuk azonosítani a partnereket és az importálás elvégezhető, akkor az importált utakat beszúrjuk. Így az adott napi utak között továbbra is szerepelni fognak a korábban beállított napi állandó utak, a mobilon rögzített utak és a korábban rögzített fix utak.
 • Importálás során a program nem duplikál! Tehát, ha az adott napon szerepel az adott partner, akkor nem vesszük figyelembe az importálást.
 •  Az importált utak sorrendje a táblázatban lévő sorrend lesz, és a korábban rögzített utak alá kerülnek, ha voltak ilyenek. Az utak sorrendje az importálás után szükség szerint módosítható.
 • Az importálás során nem vesszük figyelembe a munkaszüneti és szabad napokat, akkor is meg fog jelenni az utaknál, ha a táblázatban ünnepnapon szerepelt az út.
 • A korábban felrögzített tankolások esetén a tankolás után szúrjuk be az importált utakat. Mivel ez a sorrend eltérhet a valós útvonaltól, ezért javasoljuk, hogy az importálás után rögzítsd a tankolásokat.
 • Az import fájlt a meglévő partnerekkel összevetjük. Akkor tudjuk beazonosítani a partnert, ha a név és a címadatok megegyeznek vagy a koordináták alapján életszerűen közel van egy meglévő partnerhez (légvonalban 200 méteren belül). Ha a partner nem szerepel az adatbázisban új partnerként létrehozzuk.
  Ha azonos nevű, de különböző című új partnerek szerepelnek a listában, akkor számozással különböztetve hozzuk létre az új partnereket.
 • Partner adatbázisban beazonosított partner esetén az adatbázisban lévő utazási cél kerül be az úthoz. Új partner esetén pedig az ügyfélnél beállított alapértelmezett utazási céllal hozzuk létre az utat.
 • Ha több felhasználóval használjátok a RoadRecord fiókot akkor fix út importálást “mobil app” felhasználókon kívül minden felhasználó végezhet. A sikeres importálásról szóló értesítőt az Adminisztrátor kapja meg.

Adatok exportálása a Billingo Számlázóból

A bal oldali menüben válaszd az Export / NAV lehetőséget!

RoadRecord fix utak importálása Billingo 3

Az export beállítási felületén az Export típusát állítsd Általános számla export – XLS-re! Majd kattints az Exportálás gombra!

RoadRecord fix utak importálása Billingo 2

Fix utak importálása Billingo Számlázóból

Az importáláshoz lépj az Utak véglegesítése menüpontra és nyisd le a Hasznos holmik menüpontot és válaszd a Fix utak importálása lehetőséget!

A jobb alsó sarokban lévő piros menüpontban az Importálandó fájl feltöltése lehetőséggel tudsz tovább haladni. Vagy a képernyő közepén kattints a próbáld ki itt linkre!

A Fix utak importálása felületen az adatforrás típusok közül válaszd ki a Billingo-t!

RoadRecord Online útnyilvántartó fix utak importálása Billingo

A felület jobb oldalára kattintva válaszd ki a Billingo-ból korábban exportált fájlt!

A fájl kiválasztása után a rendszer ellenőrzi, hogy megfelelő-e a formátuma. Ha igen, akkor a Fájl feltöltése lehetőségre kattintva töltsd fel.

NAV-álló Roadrecord útnyilvántartás fix utak importálása Billingo

A következő lépésben nincs más teendőd, mint az Importálás indítása gombra kattintani! Az oszlopokat a rendszer automatikusan összerendeli helyetted!

RoadRecord fix utak importálása Billingo számlázóból

Ha az import fájlban nincsen út a kiválasztott időszakra, akkor a következő hibaüzenetet kapod. Lépj vissza az autó és időszak kiválasztására és módosítsd az időszakot!

Ha az időszak is rendben van, akkor az importálás elindul. A fix utak létrehozásához szükséges idő több tényezőtől függ.

Az Aktuális állapot megtekintésére kattintva megjelenik az utak listája és a felső mezőkben jelezzük, hogy hol tart a folyamat: hány darab utat hoztunk létre sikeresen, mennyi van folyamatban és hány darabot nem sikerült létrehozni.

Az Utak véglegesítése menüpontban már láthatóak is a sikeresen létrehozott utak!

Ha az adott napon már korábban rögzítettél tankolást, akkkor az importált utakat a tankolás után szúrjuk be:

Hasonlóan, a korábban rögzített utak alá illesztjük be az importált utakat:

 Megtekintheted az importálás során létrehozott fix utak listáját. A jobb felső sarokban lenyíló menüben válaszd az Importált fix utak listáját!

A megnyíló ablak méretét változtathatod, görgetéssel böngészheted végig a feltöltött fix utakat és kereshetsz is az utak között.RoadRecord fix utak importálása Billingo 4

Azokat a napokat is szerkesztheted utólag, amikre utakat importáltál. Naptár vagy lista nézetben nyisd meg a napot! Az importált utakat a ikonnal jelöljük. A sor végén lévő törlés ikonnal törölheted az egyes utakat, módosíthatod az utazás célját, változtathatsz az utak napon belüli sorrendjén és új utakat is fel tudsz vinni.

RoadRecord fix utak importálása Billingo

Lehetőséged van az összes importált fix út törlésére is. Az Utak véglegesítése Hasznos holmik menüjében válaszd az Importált utak törlése lehetőséget.

Előző Fix utak importálása
Következő Fix utak importálása Volvo On Call alkalmazásból

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések