Utak importálása a RoadRecord Online útnyilvántartó programba

Utoljára frissítve: 2024.06.06.

Legújabb fejlesztésünk azoknak lesz a kedvence, akiknek valamilyen adatforrásból rendelkezésükre áll a hónap vagy időszak során meglátogatott helyek listája, ám technológiai sajátosságok miatt az útnyilvántartásukhoz az nem használható fel közvetlenül. Az adatokkal való utómunka eddig macerás volt, de van jobb megoldásunk!

Az új funkcióval ezeket az utakat beimportálva lehetőség van őket gyorsan és könnyedén kiegészíteni, összevonni, szétválasztani, kijavítani vagy ellenőrizni. Így mostantól nem kell kétszer dolgoznod! A fix utak importálása funkció részletes leírása itt található.

Milyen adatforrásból származhatnak az importálandó utak?

A leggyakoribb adatforrások az utólag beépített GPS járműkövetési rendszer, az autód gyári GPS eszköze (mobil appos lekérdezéssel) vagy a Google Idővonal nevű szolgáltatás, ahol a helyelőzményeket kimentve, majd a RoadRecord programba importálva őket NAV-álló útnyilvántartást készíthetsz.

Tehát, egy külső forrásból exportált Excel-fájlt (vagy a Google Idővonal esetében JSON vagy ZIP fájlt) importálod az útnyilvántartó programba.

Vannak olyan funkciók, amire csak a GPS nyomkövető rendszerek alkalmasak, ám ha NAV-álló, minden jogszabálynak és az elvárásnak megfelelő útnyilvántartásra van szükséged, akkor legtöbbször ezek az adatok önmagukban nem alkalmasak a megfelelő elszámoláshoz.

  • Technológiai adottságok miatt a GPS több pontot rögzíthet, mint amennyi partnerlátogatás történt, ezért az utakat sokszor össze kell vonni.
  • Ugyancsak fentiből adódóan sokszor előfordulhat, hogy az utakat szét kell választani.
  • A legtöbb GPS rendszer nem tudja beazonosítani a partnerek nevét, ezeket az adatokat ki kell egészíteni, hozzá kell rendelni.
  • Ha GPS nem képes a magán- illetve üzleti út kategorizálására, akkor ezt meg kell tenni.
  • Az útnyilvántartásban elvárt utazási célokat sem tudnak társítani az utakhoz, ezt is hozzá kell adni.
  • Azokban az esetekben is kiegészítésre van szükség, amikor a GPS nyomkövetés valamilyen okból megszakad vagy nem indul el. A RoadRecord Online-ban e kiegészítés történhet manuálisan, vagy az útajánlás funkciónk segítségével automatikusan.
  • A felsorolt hibázási lehetőségekből adódóan az elvárásoknak nem megfelelő lehet a céges/magánutak aránya. A programban lehetőség van ennek javítására.
  • Ugyancsak a RoadRecord segít, ha bármilyen más okból kifolyólag a hiányos útnyilvántartást elemezni kell, és a program megmutatja (és ajánlást tesz), honnan és mennyi út/tankolás hiányzik az elvárás szerinti és NAV-álló útnyilvántartáshoz.

Fix utak importja RoadRecord

Importálás más útnyilvántartó programból

A funkció lehetőséget ad arra is, hogy korábban más útnyilvántartó programmal, módszerrel, vagy éppen excelben vezetett útnyilvántartásodat a RoadRecord útnyilvántartóban futtatott 70 féle logikai ütközés vizsgálatával leellenőrizd, kijavítsd, azaz NAV-állóvá tedd és hivatalos megjelenést adj neki.

Ismerd meg a RoadRecord Online többi egyedülálló funkcióját és a legfrissebb fejlesztéseinket!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere