Számított távolságok felülírása

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

A számított távolságok felülírása funkció segítségével megadhatod, hogy a program két adott partner között milyen távolsággal számoljon (a program által számított távolságok helyett).

  • A megadott távolság a beállítás után felvitt utakra lesz érvényes. És ugyanígy: a már felvitt adatok nem módosulnak, ha a beállított távolságot módosítod vagy törlöd.
  • A számított távolságok felülírását követően az adott két partner távolsága az itt megadott km lesz, függetlenül attól, hogy milyen típusú útként kerül be az útnyilvántartásba vagy kiküldetési rendelvénybe (mobil app, napi állandó út, manuálisan és útajánlással rögzített utak, tankolás vagy fix út import).
  • Partner törlése esetén a hozzá tartozó beállított távolságokat is töröljük.
  • A bizonylat nyomtatása előtt az automatikus távolságkorrekció minimálisan módosíthatja a beállított kilométereket, hogy a hónap végén a felvitt/rögzített és az elszámolandó távolságok megegyezzenek.

Az Adataim (korábban Alapadatok) menüben válaszd a Számított távolságok felülírása lehetőséget!Adat rögzítéséhez kattints a felület közepén lévő Új felvitele gombra vagy a jobb felül a Hozzáadás gombra!Válaszd ki az első partnert a legördülő listából vagy keresés segítségével! A listában minden kategóriába tartozó partner megjelenik (aktív-passzív-inaktív partnerek, székhelyek, telephelyek és töltőállomások).Következő lépésként válaszd ki a másik partnert. Mivel az odaút és a visszaút távolságát is megadhatod, ezért a partnerek sorrendje nem számít.A partnerek kiválasztása után automatikusan kitöltődnek a program által számolt távolságok, amiket ezután felülírhatsz.Módosítás után mentéshez kattints a ikonra! Ha szeretnéd a beállítást visszavonni, akkor azt az ikonnal teheted meg.

Ha a beállítást módosítani szeretnéd, akkor az adatok listájában kattints az adott sor végén lévő ikonra, ha törölni szeretnéd, akkor pedig a ikonra!

Videós segédlet a Számított távolságok felülírása menüponthoz a RoadRecord útnyilvántartó programban:

 

Hasonló bejegyzések