Partner-autó összerendelés

Mire vagy kíváncsi?

A Partner-autó összerendelés funkcióval van lehetőség a rendszerben lévő partnerekhez az autók kategorizálására. Ez a funkció több autó esetén nagyon hasznos.

Több autó esetében így lehet elkülöníteni a felvitt pontokat, melyik Székhely / Telephely, Partner vagy Töltőállomás melyik autóhoz tartozik (természetesen több pont is tartozhat ugyanahhoz az autóhoz).

Először is jobb oldalon felül a mezőbe kattintva válaszd ki, melyik partnerre szeretnéd elvégezni a kategorizálást!

Partner-autó összerendelés a RoadRecord Online útnyilvántartóban

Tipp: a keresőmezőbe kattintva el is kezdheted begépelni a partner nevét, de akár a partner címe alapján is tudod szűkíteni a találatokat. Az X-re kattintva tudod üríteni a mezőt, és új keresést indítani.

Miután kiválasztottad a megfelelő járművet, megjelenik a lista, melyet akár Rendszám, Gyártó, Típus, Autóvezető, Üzemanyag típusa vagy Norma szerinti fogyasztás szerint is rendezhetsz, illetve a Találatok szűkítése mezőbe kattintva akár egy adott autóra is rákereshetsz.

Aktív csoport:

Ide tartoznak a Székhely / Telephely, illetve Partner kategóriában lévő magyarországi pontok, alapértelmezésként minden újként rögzített ilyen pont Aktívként jelenik meg. Ezek az adott autónál az útvonalajánlás során akár automatikusan is bekerülhetnek a nyilvántartásba. A külföldi pontok, illetve a Töltőállomások így értelemszerűen nem lehetnek az Aktív csoportban.

Passzív csoport:

Alapértelmezésként ide tartoznak a külföldi partnerek és a Töltőállomások. További pontokat akkor célszerű Passzívként megjelölni, ha nem szeretnénk útvonalajánlásban automatikusan használni. Ilyen lehet tipikusan például a szerviz, autómosó, gumis, stb, gyakorlatilag minden olyan pont, amelyet kizárnánk az automatizmusból. Manuálisan a Fix utaknál, illetve az Utak véglegesítésénél természetesen ezek is kiválaszthatók, így kapcsolhatók hozzájuk látogatások az általunk meghatározott időpontban.

Inaktív csoport:

Alapértelmezésként nem kerül Inaktív csoportba egyetlen pont sem. Ezt több autós felhasználásnál akkor érdemes használni, ha az adott autónál még a manuális kiválasztás lehetőségét sem szeretnénk meghagyni, mert az adott pontot biztosan nem keresi fel soha a kiválasztott jármű. Tehát ha Inaktív csoportba rakunk egy pontot, az adott autónál nem lesz kiválasztható a Fix utaknál, illetve az Utak véglegesítésénél sem, ha Töltőállomást inaktívként jelölünk meg, nem lesz hozzá rögzíthető tankolási adat sem.
Ilyen lehet tipikusan például az olyan magánpont, amely a másik autó sofőrjének nyaralója. Vagy a dél-magyarországi területi képviselőhöz értelemszerűen a miskolci partnerünket célszerű így megjelölni. Illetve ha van céges és magánautó is a rendszerben, a magánautónál a magánpontokat mindenképp így kell megjelölni, hiszen magánautóhoz nem kell magánutakat rögzíteni. Magánautóhoz tankolási adatokat sem kell felvinni, így a Töltőállomások is megjelölhetők Inaktívként.

Az adott autóhoz tartozó kategória módosításához egyszerűen kattints a megfelelő oszlopban az adott sorban a jelölőre, majd, ha nem szeretnél másik módosítást végezni,jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra, ezzel kész is!

A módosításokat mentés nélkül is folytathatod. A Találatok szűkítése mező mellett láthatod, hogy eddig hány tételt módosítottál.

A Módosítva gombra kattintva megjelenik a lista az eddig módosított partnerekről. A Státusz visszaállítása ikonra kattintva visszavonhatod a módosítást. Ha végeztél, akkor jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra!

A csoportok feletti jelölőnégyzetbe kattintva egyszerre át tudod állítani az összes találatot a kívántra:

partner-autó összerendelés 3

Tipp: amennyiben egy adott partnerhez tartozó csoportosítást átmásolnád egy másik partnerre is, jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd az Összerendelés másolása lehetőséget!

partner-autó összerendelés 2

Válaszd ki, melyik partnerre szeretnéd átmásolni az összerendelést, majd kattints a Másolás gombra!

partner-autó összerendelés

 

Előző Autó-partner összerendelés

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések