Partner-autó összerendelés

Mire vagy kíváncsi?

A Partner-autó összerendelés funkcióval van lehetőség a rendszerben lévő partnerekhez az autók kategorizálására. Ez a funkció több autó esetén nagyon hasznos.

Több autó esetében így lehet elkülöníteni a felvitt pontokat, melyik Székhely / Telephely, Partner vagy Töltőállomás melyik autóhoz tartozik (természetesen több pont is tartozhat ugyanahhoz az autóhoz).

Először is jobb oldalon felül a mezőbe kattintva válaszd ki, melyik partnerre szeretnéd elvégezni a kategorizálást!

Partner-autó összerendelés a RoadRecord Online útnyilvántartóban

Tipp: a keresőmezőbe kattintva el is kezdheted begépelni a partner nevét, de akár a partner címe alapján is tudod szűkíteni a találatokat. Az X-re kattintva tudod üríteni a mezőt, és új keresést indítani.

Miután kiválasztottad a megfelelő járművet, megjelenik a lista, melyet akár Rendszám, Gyártó, Típus, Autóvezető, Üzemanyag típusa vagy Norma szerinti fogyasztás szerint is rendezhetsz, illetve a Találatok szűkítése mezőbe kattintva akár egy adott autóra is rákereshetsz.

Aktív csoport:

Ide tartoznak a Székhely / Telephely, illetve Partner kategóriában lévő magyarországi pontok, alapértelmezésként minden újként rögzített ilyen pont Aktívként jelenik meg. Ezek az adott autónál az útvonalajánlás során akár automatikusan is bekerülhetnek a nyilvántartásba. A külföldi pontok, illetve a Töltőállomások így értelemszerűen nem lehetnek az Aktív csoportban.

Passzív csoport:

Alapértelmezésként ide tartoznak a külföldi partnerek és a Töltőállomások. További pontokat akkor célszerű Passzívként megjelölni, ha nem szeretnénk útvonalajánlásban automatikusan használni. Ilyen lehet tipikusan például a szerviz, autómosó, gumis, stb, gyakorlatilag minden olyan pont, amelyet kizárnánk az automatizmusból. Manuálisan az Utak véglegesítésénél természetesen ezek is kiválaszthatók, így kapcsolhatók hozzájuk látogatások az általunk meghatározott időpontban.

Inaktív csoport:

Alapértelmezésként nem kerül Inaktív csoportba egyetlen pont sem. Ezt több autós felhasználásnál akkor érdemes használni, ha az adott autónál még a manuális kiválasztás lehetőségét sem szeretnénk meghagyni, mert az adott pontot biztosan nem keresi fel soha a kiválasztott jármű. Tehát ha Inaktív csoportba rakunk egy pontot, az adott autónál nem lesz kiválasztható az Utak véglegesítésénél sem, ha Töltőállomást inaktívként jelölünk meg, nem lesz hozzá rögzíthető tankolási adat sem.
Ilyen lehet tipikusan például az olyan magánpont, amely a másik autó sofőrjének nyaralója. Vagy a dél-magyarországi területi képviselőhöz értelemszerűen a miskolci partnerünket célszerű így megjelölni. Illetve ha van céges és magánautó is a rendszerben, a magánautónál a magánpontokat mindenképp így kell megjelölni, hiszen magánautóhoz nem kell magánutakat rögzíteni. Magánautóhoz tankolási adatokat sem kell felvinni, így a Töltőállomások is megjelölhetők Inaktívként.

Az adott autóhoz tartozó kategória módosításához egyszerűen kattints a megfelelő oszlopban az adott sorban a jelölőre, majd, ha nem szeretnél másik módosítást végezni,jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra, ezzel kész is!

A módosításokat mentés nélkül is folytathatod. A Találatok szűkítése mező mellett láthatod, hogy eddig hány tételt módosítottál.

A Módosítva gombra kattintva megjelenik a lista az eddig módosított partnerekről. A Státusz visszaállítása ikonra kattintva visszavonhatod a módosítást. Ha végeztél, akkor jobb oldalon felül kattints a Mentés gombra!

A csoportok feletti jelölőnégyzetbe kattintva egyszerre át tudod állítani az összes találatot a kívántra:

partner-autó összerendelés 3

Tipp: amennyiben egy adott partnerhez tartozó csoportosítást átmásolnád egy másik partnerre is, jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd az Összerendelés másolása lehetőséget!

partner-autó összerendelés 2

Válaszd ki, melyik partnerre szeretnéd átmásolni az összerendelést, majd kattints a Másolás gombra!

partner-autó összerendelés

Videós segédlet Partner-autó összerendeléshez a RoadRecord útnyilvántartó programban:

Előző Autó-partner összerendelés

Hasonló bejegyzések