Utak felvitele kiküldetési rendelvényhez

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Naptár nézet

 

NAV-álló kiküldetési rendelvényed véglegesítése előtt Naptár nézetben utakat vihetsz fel.

A naptár nézetben látható, mely napokat jelöltük meg előzőleg szabadnapként a Munka-és szabadnapok oldalon. Ugyanitt láthatod a mobil alkalmazásban rögzített látogatásokat is. Illetve ha vannak pontok rögzítve a Napi állandó utak oldalon, azok is megjelennek.

Kattints duplán arra a napra, amelyre további utazást szeretnél rögzíteni!

Lista nézet

 

Ha számodra ez a nézet a kényelmesebb, Naptár nézetben a felső összesítő sorban, bal oldalon a gombra kattintva válts Lista nézetre!

Az Autók menüpontban Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben beállított pontot automatikusan kitöltjük első és utolsó állomásként is. Ha az előző napon nem az Alapértelmezett érkezési helyen végeztél, akkor az előző napi utolsó pont lesz a napi első állomás.

A legördülő menüből válaszd ki a listából a meglátogatott partneredet!

A legördülő listában a partner neve és címe mellett a program kiszámolja, hogy az út rögzítésével körülbelül hány kilométerrel fog növekedni a napi összes út.

A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a partnered nevét, címadatainak egy részét, vagy akár a távolságváltozást (pl: 50 km)!

Így bekerül a partner a látogatási listába, a kiszámított távolság, valamint a hozzá rendelt Utazás célja is megjelenik. Ebbe a mezőbe kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) másikat is választhatsz, vagy akár újat is megadhatsz hozzá! (Magánautó esetében figyelj, hogy csak üzleti utakat, tehát csak üzleti utazási célt adj meg!)

Amennyiben éppen teljesen más útvonalon közlekedtél, szükség esetén a távolságot is felülírhatod esetileg a távolság mezőbe kattintva.


Ha további partnerek látogatását is rögzítenéd, az lehetőségre kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) tudsz új sort nyitni az előző alá, és kiválasztani a megfelelőt.

A ikonra kattintva tudsz sort törölni.

A partnerek egymáshoz mért távolságadatait értelemszerűen mindig azonnal frissítjük, bármilyen újat szúrsz is be, vagy változtatod a látogatási sorrendet.

Miután minden látogatást kitöltöttél, szükség esetén jobb oldalon felül állítsd át a kiküldetés kezdeti és végidőpontját . Majd kattints a Mentés gombra!

Választhatod azt a lehetőséget is, hogy a naptárban itt közvetlenül egy új napot választasz. Ekkor a naptárban piros pontok jelölik azokat a napokat, amelyeken út van rögzítve.

A napok között a nyilak segítségével is léptethetsz.  A gombbal az előző, illetve a gombbal a következő napra léphetsz. A és gombbokkal azok között a napok között léptethetsz közvetlenül, amelyekre korábban már volt út rögzítve (csak aktuális hónapon belül).

A bevitt adatokat ilyenkor automatikusan mentjük, nem szükséges külön a Mentés gombra kattintanod!

A nap dátumára kattintva megjelenik egy naptár, amelyben a piros körök számokkal jelzik, melyik napra és hány utat rögzítettél az aktuális hónapban.

Az alsó összesítőben folyamatosan nyomon követheted, éppen hogy áll a teljes hónapra (és az adott napon is) a megtett távolság és az elszámolható összköltség.

Lehetőséged van a korábban betöltött, de időközben módosított napi állandó utak frissítésére, újratöltésére. Ez akkor lehet hasznos, ha a napi állandó utakat később állítod be, mint, hogy utat vagy üzemanyagtöltést vinnél fel az adott hónapban vagy a már betöltött napi állandó utakat időközben módosítottad.

A jobb felső sarokban lévő Hasznos holmik menüpontot lenyitva válaszd a Napi állandó utak újratöltése lehetőséget!

Videós segédlet az Utak menüponthoz a RoadRecord Online programban:

 

Hasonló bejegyzések